Στη Βαρβάσαινα εντοπίστηκε ο δράστης του άγριου φονικού στον Πύργο - Τον μαχαίρωσε πισώπλατα και επέστρεψε δύο φορές για να τον αποτελειώσει (ΝΕΟΤΕΡΑ)

Βρέθηκε νωρίτερα και το αυτοκίνητο

Συνελήφθη πριν από λίγα λεπτά στην περιοχή της Βαρβάσαινάς σου δράστης του αποτρόπαιο φονικου που σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στην πόλη του Πύργου. 

Νωρίτερα οι αστυνομικές αρχές είχαν εντοπίσει το αυτοκίνητο του δράστη όπου μέσα βρέθηκε η βαλίτσα που πήρε μαζί του καθώς και το μαχαίρι του εγκλήματος

Η τοπική κοινωνία είναι συγκλονισμένη από το άγριο φονικό μέρα μεσημέρι στο κέντρο του Πύργου, όπου ο 48χρονος Γ.Ψ. κατάφερε πισώπλατες έξι μαχαιριές στον γείτονά του Παναγιώτη Καρακαπιλίδη (ίδιας ηλικίας με το δράστη).

Το άγριο φονικό έγινε στην οδό Ολυμπίων το μεσημέρι του Σαββάτου, γύρω στις 3.30 μ.μ. όταν το θύμα επέστρεφε σπίτι από τη δουλειά του, στάθμευσε το όχημά του έξω από ένα κατάστημα χρωμάτων και είδη κιγκαλερίας και κρατώντας σε μια σακούλα ψωμί και τσιγάρα, κατευθύνθηκε προς το σπίτι του.

Εκείνη την ώρα βγήκε ο δράστης από το δικό του σπίτι και μάλλον σαν... να περίμενε. Κρατώντας στο χέρι ένα μαχαίρι και χωρίς να του πει κουβέντα, τον πλησίασε γρήγορα κι πισώπλατα τον μαχαίρωσε δύο φορές.

Το θύμα έπεσε στο έδαφος και τότε ο δράστης, όπως αναφέρουν πληροφορίες του tempo24.gr γύρισε για να τον αποτελειώσει.

Τον μαχαίρωσε και πάλι στην πλάτη, πήγε να φύγει όμως κοντοστάθηκε και ξαναγύρισε και τον μαχαίρωσε άλλες δύο φορές, συνολικά έξι.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, γύρισε στο σπίτι του πήρε μια βαλίτσα με πράγματα, μπήκε στο αυτοκίνητό του ένα κόκκινο Seat Ibiza και τράπηκε σε φυγή.

Το φονικό συνέβη μπροστά στα έκπληκτα μάτια καταστηματαρχών και κατοίκων της περιοχής. Είδαν και περιέγραψαν στους αστυνομικούς μια προς μια τις κινήσεις του δράστη.

Μόλις αυτός απομακρύνθηκε κάλεσαν άμεσα το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία. Το ασθενοφόρο προσπάθησε να τον μεταφέρει γρήγορα στο νοσοκομείο όμως δυστυχώς το θύμα κατέληξε παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Ο 48χρονος δράστης, που όπως επισημαίνεται από πηγές αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, παρέμενε μέχρι πριν λίγο άφαντος.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχει συλλέξει η ΕΛ.ΑΣ., το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονταν σε γύρω καταστήματα, δείχνουν ακριβώς τις κινήσεις του δράστη.

Εντοπίστηκε η θήκη του μαχαιριού

Κατά τη διάρκεια έρευνας που έγινε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πύργου στο σπίτι του, εντοπίστηκε μία καραμπίνα, 14 φυσίγγια καθώς και μία θήκη μαχαιριού, πιθανότατα αυτού που χρησιμοποιήθηκε στο φονικό.

Μάλιστα κατασχέθηκαν και δύο κινητά τηλέφωνα.

Μέχρι στιγμής τα στοιχεία δεν δείχνουν κάποια προηγούμενη εμπλοκή θύματος και δράστη, πέρα του ότι ήταν γείτονες.

Όμως τα ακριβή αίτια και το κίνητρο της δολοφονίας θα διαφανεί, όπως αναφέρουν στο tempo24.gr αστυνομικές πηγές, μόλις συλληφθεί ο δράστης, κάτι που φαίνεται πως είναι θέμα ωρών.

Ποιο ήταν το θύμα

Ο Παναγιώτης Καρακαπιλίδης ήταν πατέρας τριών παιδιών και αδερφός γνωστού επιχειρηματία της πόλης.

Εργαζόταν από μικρή ηλικία ως μηχανικός αυτοκινήτων σε διάφορες επιχειρήσεις του κλάδου και ήταν αρκετά γνωστός στον Πύργο.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ