Η Ουγγαρία πρωταθλήτρια Ευρώπης στο πόλο γυναικών

μετα απο 15 χρόνια και πάλι στην κορυφη

Στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 15 χρόνια ανέβηκε η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης της Ουγγαρίας, επικρατώντας 9-7 της Ολλανδίας στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Βελιγραδίου. Η ομάδα του Ατίλα Μπίρο ανέτρεψε τα προγνωστικά, που ήθελαν ως φαβορί τις «οράνιε», και κατέκτησε τον τίτλο για τρίτη φορά στην ιστορία της, μετά την Αθήνα το 1991 και τη Βουδαπέστη το 2001.

Αντίθετα, η Ολλανδία έμεινε με την γλυκόπικρη γεύση του ασημένου μεταλλίου για δεύτερη συνεχή διοργάνωση και συνεχίζει να... απέχει από το «θρόνο» της Ευρώπης από το 1991.

Οι Μαγυάρες κατάφεραν να πάνε το ματς στη δύναμη, όπου υπερέχουν, και κυρίως να εκμεταλλευθούν τις φουνταριστές τους. Κι αν η Μπάρμπαρα Μπουίκα πέτυχε δύο γκολ και φόρτωσε με αποβολές τις αντιπάλους της, ήταν η αναπληρωματική Ιντίλκο Τοτ που έκρινε το παιχνίδι, πετυχαίνοντας τα μοναδικά τέρματα της τέταρτης περιόδου: ένα παλικαρίσιο γκολ που «έσπασε» την ισοπαλία, περίπου πέντε λεπτά πριν τη λήξη, κι ακόμη ένα που «κλείδωσε» τη νίκη, 47΄΄ πριν το τέλος.

Η Ολλανδία έχασε τρεις επιθέσεις με παίκτρια παραπάνω στο τελευταίο οκτάλεπτο, «πληρώνοντας» ίσως το γεγονός ότι έχασε νωρίς με τρεις ποινές δύο από τις ποιοτικότερες παίκτριές της, την Κλάασεν και τη Μέγκενς.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Ολλανδία): 3-3, 2-1, 2-3, 0-2

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Ντ. Χένεε 3, Σμιτ 2, Φαν ντερ Σλόοτ, Μέγκενς

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Κιστελέκι 2, Μπουίκα 2, Τοτ 2, Άνταλ, Τάκατς, Ίλες

Τρίτη η Ιταλία

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ιταλία, η οποία επιβλήθηκε στον "μικρό" τελικό της -απερχόμενης πρωταθλήτριας Ευρώπης- Ισπανίας με 10-9. Μεγάλη πρωταγωνίστρια της αναμέτρησης ήταν η παίκτρια του Ολυμπιακού, Ρομπέρτα Μπιανκόνι, η οποία σημείωσε τρία γκολ, μεταξύ αυτών και το νικητήριο, 1΄22΄΄ πριν τη λήξη. Αυτό είναι το 9ο μετάλλιο (2ο χάλκινο) που κατακτά η «σετερόζα» στα Έυρωπαϊκά Πρωταθλήματα, όπου παραμένει η πολυνίκης με πέντε τρόπαια.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Ισπανία): 3-2, 2-2, 2-4, 2-2

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ταράγκο 3, Μπ. Ορτίθ 2, Πένια 2, Παρέχα, Γκαρσία

ΙΤΑΛΙΑ: Μπιανκόνι 3, Ταμπάνι, Κεϊρόλο, Ντι Μάριο, Έμολο, Πομέρι, Κότι, Φρασινέτι

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ