Την Τρίτη η προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το Ασφαλιστικό

Η πρώτη μάχη Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή - Πού αποσκοπεί το Μαξίμου

Την ερχόμενη Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, στις 18:30, θα διεξαχθεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για το ασφαλιστικό, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Η κυβερνητική πρωτοβουλία αναμένεται να πυροδοτήσει και την πρώτη σκληρή κόντρα του Αλέξη Τσίπρα με τον νέο πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος της κυβέρνησης είναι με την πρωτοβουλία αυτή να καταδείξει την ανυπαρξία επιχειρημάτων και εναλλακτικών προτάσεων για την απαιτούμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση, κάνοντας λόγο για στείρα αντιπολίτευση και λαϊκισμό.

Την ίδια ώρα στη Συγγρού επιχειρείται να «αγκαλιαστούν» οι αντιδράσεις ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών για τη μεγάλη αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές και επαναλαμβάνουν πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για το Ασφαλιστικό, ενώ ισχυρίζονται πως δεν υπήρχε ζήτημα ασφαλιστικού πριν τη διακυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου, η οποία όπως λένε επιδείνωσε σημαντικά τ οικονομικά δεδομένα των Ταμείων.

Διαβάστε επίσης