Εβδομαδιαία ανασκόπηση Μητσοτάκη: «Βάλαμε τέλος σε έναν αναχρονισμό» - Τι γράφει για μη κρατικά ΑΕΙ, ακρίβεια και… Όσκαρ

Στον καθιερωμένο κυριακάτικο απολογισμό του κυβερνητικού έργου προχώρησε και σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης τονίζει πως «όταν η εκπαιδευτική πραγματικότητα και η οικονομία της γνώσης παγκοσμίως μεταβάλλεται ραγδαία, δεν μπορούμε ως χώρα και ως κοινωνία να μένουμε ακίνητοι».

Σημειώνει πως «είναι λυπηρό που οι πολιτικές δυνάμεις -είτε για να φανεί ότι κάνουν αντιπολίτευση είτε για λόγους ιδεοληψίας- έκλεισαν τα αυτιά και τα μάτια τους σ’ αυτό που ζητάει η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών» και προσθέτει ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να κοιτά μπροστά και να παίρνει «εκείνες τις πρωτοβουλίες που ενδυναμώνουν τη χώρα απέναντι στις πολλές και σύνθετες προκλήσεις του καιρού».

Στη συνέχεια της ανάρτησής του ο πρωθυπουργός αναφέρεται στο Master Plan για την ανάταξη και την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας, στο ζήτημα της ακρίβειας, στην επέκταση του θεσμού του προσωπικού γιατρού, στον νέο νόμο του Υπουργείου Οικονομικών για τις παραλίες, στην επιτυχή διάθεση του 27% των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς, αλλά και στην αποψινή μεγάλη βραδιά της απονομής των Όσκαρ.

protothema.gr
 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ