Είναι άμεση ανάγκη να γυρίσουμε στα ψυγεία πάγου, για να μην χάσουν τις δουλειές τους οι παγοπώλες … Κάπως έτσι θέλουν την κοινωνία κάποιοι νερουλάδες, που ανατινάζουν αγωγούς μεταφοράς νερού σε νησιά του Αργοσαρωνικού, όπως συνέβη με την τέταρτη και αυτή τη φορά επιτυχημένη δολιοφθορά, στον αγωγό, που συνδέει την Αίγινα με την Αττική μέσω Σαλαμίνας.
Κάτι ανάλογο συνέβη και με το καλώδιο μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος από την ηπειρωτική Ελλάδα στην Κρήτη. Συμφέροντα, που θέλουν να συνεχίσει η ρευματοδότηση του νησιού με γεννήτριες πετρελαίου, προκάλεσαν βλάβη στο μηχάνημα που απλώνει το καλώδιο.
Οι λίγοι κινούνται παρανόμως σε βάρος των πολλών, που επιθυμούν την απρόκοπη υδροδότηση και ηλεκτρικό χαμηλού κόστους.
Πέρα από το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων, των φοιτητικών καταλήψεων, που εμποδίζουν την διενέργεια εξετάσεων και το θέμα του γάμου των ομοφυλοφίλων, που διχάζει την κοινωνία, η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει και τα συμφέροντα των ολίγων που επιχειρούν με καταδρομικές ενέργειες πληρωμένων μαφιόζων, να εμποδίσουν την πρόοδο της χώρας.
Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με εξαγγελίες μέσα από την Βουλή, επιχείρησε να προσεγγίσει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι αγρότες. Όμως για την ώρα δείχνουν ανένδοτοι και επιμένουν να ικανοποιηθούν όλα τους τα αιτήματα.
Το πακέτο που τους δόθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, δεν είναι ευκαταφρόνητο, με εξαίρεση τους πληγέντες της Θεσσαλίας που έχασαν σπίτια, γη και ζώα. Σε αυτή την περίπτωση αξίζει να ενσκήψει περισσότερο το Μέγαρο Μαξίμου, μια και ο αρμόδιος υπουργός τα έχει κάνει θάλασσα.
Παράλληλα οι καταληψίες των πανεπιστημίων συνεχίζουν να εμποδίζουν την διεξαγωγή των εξετάσεων του εξαμήνου, με το ΚΚΕ να συντάσσεται με την εξωκοινοβουλευτική αριστερά. Η φοιτητική επαναστατική γυμναστική εξακολουθεί, μια και φοιτητές και λοιποί δεν έχουν κατανοήσει ότι στις μέρες μας, τα αμφιβόλου ποιότητας κολέγια, προσφέρουν πτυχία ισότιμα στην πράξη με αυτά των κρατικών ΑΕΙ.
Η σύνδεσή τους με κάποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού, τους επιτρέπει να μοιράζουν πτυχία αφειδώς, που αναγνωρίζονται ως ισότιμα με αυτά των ημεδαπών κρατικών ιδρυμάτων.
Και για να μην πάμε στην Κύπρο, που έχουν ξεφυτρώσει αρκετά ιδιωτικά πανεπιστήμια, με κάποια απ’ αυτά να διαφημίζουν σπουδές εξ αποστάσεως. Έτυχε να μετακινηθώ προς την Κύπρο πριν από λίγες ημέρες. Τα αεροπλάνο των 220 θέσεων ήταν γεμάτο από νέους και στην μετάβαση και στην επιστροφή.
Η προοπτική της ίδρυσης μη κρατικών και μη κερδοσκοπικών ΑΕΙ με αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις, είναι μια ευκαιρία να ξεκαθαρίσει το τοπίο ανάμεσα στα πολλά κολέγια, που είναι ανεξέλεγκτα ως προς το πρόγραμμα και το διδακτικό προσωπικό μιας και θα μπουν κανόνες, που θα ελέγχει απευθείας το υπουργείο Παιδείας.
Κάποιοι, με κομματικά κριτήρια, επιδιώκουν φασαρία για την φασαρία, παρασύροντας μια μερίδα νέων σε άνευ περιεχομένου κινητοποιήσεις. Οι πολιτικοί καθοδηγητές τους προτιμούν οι νέοι να σπουδαζουν σε πρώην ανατολικές χώρες και να καταξοδεύονται οι γονείς τους, παρά να τους δοθεί η δυνατότητα να φοιτούν στην χώρα τους περιορίζοντας έτσι σημαντικά το κόστος των σπουδών τους.
Δεν τους λέει τίποτα ότι σε καμιά χώρα της Ευρώπης δεν υπάρχει συνταγματική απαγόρευση στην ίδρυση μη κρατικών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ούτε λαμβάνουν υπόψη τους την πληθώρα των ιδιωτικών σχολείων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Κατά τα άλλα, όπου τους συμφέρει, επικαλούνται τις ευρωπαϊκές χώρες, όπως για παράδειγμα την Ολλανδία για το θέμα του γάμου των ομοφυλοφίλων, και όπου δεν τους συμφέρει σιωπούν.
Σε ότι αφορά συγκεκριμένα την Ολλανδία, δεν αποτελεί ούτε πρότυπο, ούτε μοντέλο. Εκεί οι «προοδευτικοί» έχουν νομιμοποιήσει εδώ και δεκαετίες μια κατηγορία ναρκωτικών και έχουν εντός νόμου και κόμμα παιδεραστών!!!
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στις πρόσφατες εκλογές πρώτευσε το ακροδεξιό κόμμα, κάτι που αξίζει να προβληματίσει τους πολιτικούς ταγούς της χώρα μας, μιας και ήδη τα ακροδεξιά σχήματα στην Ελλάδα, συγκεντρώνουν ένα ποσοστό της τάξεως του 14%, που με βάση τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, βρίσκεται πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.
Αρκετοί εξ ημών χρειάζεται να σοβαρευτούν. Η πολιτική δεν είναι για να λύνουν ορισμένοι το πρόβλημα εργασίας τους, ούτε άλλοι για να θησαυρίζουν. Και το κυριότερο δεν είναι επάγγελμα. Τα αλληλοβολέματα έχουν εκτρέψει την πολιτική από τον αρχικό σκοπό της, που δεν είναι άλλος από την προάσπιση των συμφερόντων Πολιτών και Πολιτείας. Έλεος πια…