Τα νέα σενάρια για τον 31χρονο αγνοούμενο στο Μεσολόγγι - Ο χρυσός, τα αρχαία και η παγίδα θανάτου

Ο 50χρονος κρεοπώλης κρατά το στόμα του ερμητικά κλειστό

Παγίδα θανάτου, κυνήγι θησαυρού ή αρχαίων αντικειμένων είναι τα νέα σενάρια που τις τελευταίες ώρες έρχονται να προστεθούν στην εξαφάνιση του Μπάμπη Κούτσικου από το Μεσολόγγι και να δώσουν περισσότερες δόσεις μυστηρίου στην υπόθεση που για 18 ημέρες έχει καθηλώσει το πανελλήνιο.

Την ίδια ώρα που οι συγγενείς του 31χρονου ζητούν από τον κρεοπώλη να τους πει που έχει κρύψει τη σορό του αγαπημένου τους προσώπου, οι έρευνες των αστυνομικών αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη και προσπαθούν να εξακριβώσουν όλα τα αίτια και τις συνθήκες της εξαφάνισης του νεαρού άνδρα από το Μεσολόγγι.

Ωστόσο, ο 50χρονος κρατά το στόμα του ερμητικά κλειστό, με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ να έχουν ως πηγή πληροφοριών και στοιχείων τα ηλεκτρονικά μέσα και τις  καταθέσεις ατόμων από το περιβάλλον των δύο ανδρών. Κι αν ακόμα δεν έχουν εξαχθεί συμπεράσματα για τη συμμετοχή κι άλλου ατόμου στην εξαφάνιση του Μπάμπη, υπάρχουν δεδομένα που δεν μπορούν να αποκλείσουν ένα τέτοιο γεγονός.

Σύμφωνα με τις έως τώρα έρευνες, φαίνεται να έχει διαγραφεί  το σενάριο του κυνηγιού την 4η Ιανουαρίου, όταν κι εξαφανίστηκε ο Μπάμπης. Ο 31χρονος άνδρας έφυγε από το σπίτι του γύρω στις οκτώ και μίση το βράδυ εκείνης της ημέρας, παίρνοντας μαζί του μόνο το κυνηγετικό του όπλο κι εφόσον λίγη ώρα νωρίτερα του είχε τηλεφωνήσει ο άνθρωπος που τον είδε για τελευταία φορά. Όλα τα υπόλοιπα αντικείμενα που χρησιμοποιούσε ο νεαρός άνδρας στο κυνήγι, παρέμειναν στο δωμάτιό του.

Γιατί  λοιπόν ο Μπάμπης πήρε μαζί του εκείνο το βράδυ μόνο το όπλο του; Φοβόταν κάτι;  Θα του ήταν χρήσιμο για κάποιο λόγο ή του το είχε ζητήσει ο 50χρονος κρεοπώλης, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. 

Οι αναζητήσεις για το θησαυρό 

Πλέον τα κομμάτια του παζλ που θα πρέπει να κολλήσουν οι διωκτικές αρχές είναι πολλά και δύσκολα. Στα χέρια τους προς το παρόν έχουν μόνο τις τελευταίες αναζητήσεις του 31χρονου στο διαδίκτυο, όπου ήθελε να ενημερωθεί για το πως θα έφτανε στα ίχνη ενός θησαυρού. Κι όλα αυτά λίγη ώρα πριν ο αγνοούμενος νεαρός άνδρας επιβιβαστεί στο αυτοκίνητου του ανθρώπου που κατηγορείται για τη δολοφονία του.

Έτσι, τα σενάρια για κυκλώματα χρυσοθηρίας ή αρχαιοκαπηλίας στα οποία μπορεί να ενέπλεξε τον Μπάμπη ο κρεοπώλης, έρχονται να προστεθούν σε αυτά που ήδη έχουν μπει στο μικροσκόπιο.

Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το μοιραίο βράδυ ο 50χρονος άνδρας να τον οδήγησε σε συνάντηση με ομάδα χρυσοθήρων. Εκεί κάτι μπορεί να μην πήγε καλά, είτε να στήθηκε μια παγίδα θανάτου, με αποτέλεσμα τα οδηγηθούμε στην εξαφάνιση του Μπάμπη. Φυσικά, μπορεί να υπήρξε και ένα εικονικό ραντεβού, το οποίο μπορεί να είχε φτιάξει στη φαντασία του ο 50χρονος κρεοπώλης, προκειμένου να οδηγήσει τον Μπάμπη σε ένα απόμερο σημείο και να προχωρήσει στην εγκληματική ενέργεια για την οποία κατηγορείται. 

Όπως αναφέρουν στο newsit.gr κάτοικοι της περιοχής, μόνο τυχαία δεν θα μπορούσαν να είναι κάποια από τα παραπάνω σενάρια. Κι αυτό γιατί στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου «δραστηριοποιούνται» χρυσοθήρες, ενώ πολλές φορές έχουν συλληφθεί άτομα που συμμετείχαν σε κυκλώματα αρχαιοκαπηλίας. 

Άλλωστε πλησίον της πρωτεύουσας της Αιτωλοακαρνανίας υπήρχαν τρεις αρχαίες πόλεις. Πρόκειται για την Καλυδώνα, η οποία βρίσκονταν κοντά στο σημερινό Ευηνοχώρι, η Πλευρώνα που υψώνονταν πάνω από την  λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου και τοι Οινιάδες που επεκτείνονταν από την περιοχή του Αιτωλικού έως και τις εκβολές του Αχελώου ποταμού. Εκεί αρχαιοκάπηλοι πολλές φορές στο παρελθόν έχουν εντοπιστεί να σκάβουν σε συγκεκριμένα σημεία για να εντοπίζουν αντικείμενα ή αρχαία νομίσματα, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που αναζητούν χρυσές λίρες.       

Όσον αφορά τώρα τις έρευνες, αυτές εξακολουθούν να επικεντρώνονται στην περιοχή του αεροδρόμιου του Μεσολογγίου. Εθελοντικές ομάδες με ειδικό εξοπλισμό και εκπαιδευμένα σκυλιά συνεχίζουν για 18η ημέρα να χτενίζουν την περιοχή, προκειμένου να βρουν ένα στοιχείο που θα λύσει το δύσκολο γρίφο.   

Μεσολόγγι: "Πού είναι ο Μπάμπης" φωνάζουν οι συγγενείς και οι φίλοι του στα Δικαστήρια-Απολογείται ο κρεοπώλης ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ