Δίχρωμο κέικ με σοκολάτα, αφράτο και απολαυστικό

Ένα κέικ είναι πάντα καλή επιλογή για ένα εύκολο σνακ.

Στην προκειμένη περίπτωση, ένα δίχρωμο κέικ είναι η ιδανική λύση για όσους έχουν παιδιά αλλά και όχι μόνο. Το κέικ είναι εύκολο και γίνεται γρήγορα, βάζεις τα υλικά σε έναν κάδο του μίξερ και τα χτυπάς μέχρι να γίνουν μια τέλεια ζύμη.

Αποτελεί ιδανικό σνακ διότι μπορείς να το πάρεις στο γραφείο και να το απολαύσεις με τον καφέ σου, μπορείς να «τσιμπήσεις» ένα κομμάτι το απόγευμα αλλά και να το δώσεις στα παιδιά για το σχολείο.

Χωρίς περιττή ζάχαρη, πριν καν το καταλάβεις θα έχεις φτιάξει το πιο απολαυστικό κέικ που δοκίμασε ποτέ.

Υλικά

  • 400 γρ. αλεύρι ολικής ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 400 ml. χυμός πορτοκάλι (350 ml. για αλεύρι γ.ο.χ.)
  • 130 γρ. ελαιόλαδο
  • 130 γρ. μελάσα
  • 2 κ.σ. γεμάτες κακάο & 3 κ.σ. φυτικό γάλα
  • 1 & 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα

Εκτέλεση

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τον χυμό και προσθέτουμε το μπέικιν και τη σόδα και ανακατεύουμε μέχρι να αφρίσει. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τη μελάσα και ανακατεύουμε. Ανοίηγουμε το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι, ιδανικά κοσκινισμένο.

Ανακατεύουμε να ενσωματωθεί καλά και όταν είναι έτοιμο, σταματάμε το χτύπημα και μεταφέρουμε τη μισή ζύμη σε ένα άλλο μπολ. Αυτή θα είναι η λευκή μας ζύμη. Στην άλλη μισή, που είναι ήδη στον κάδο του μίξερ, βάζουμε το κακάο, κοσκινισμένο, να μην έχει σβόλους και το γάλα και ανακατεύουμε με το φτερό του μίξερ. Αλείφουμε με λάδι καρύδας μια φόρμα για κέικ και στρώνουμε και αντικολλητικό χαρτί. Παίρνουμε με δύο κουτάλια διαδοχικά λευκή και σοκολατένια ζύμη, τη μία πάνω στην άλλη.

Μεταφέρουμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα για 35-40 λεπτά περίπου. Στα 35 λεπτά, ανοίγουμε τον φούρνο και κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα για να δούμε αν ψήθηκε εσωτερικά. Περιμένουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

bovary.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ