Στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ οι αστυνομικοί - Κρίσιμο ζήτημα οι ακούσιες ψυχιατρικές νοσηλείες - Λύσεις από τον Καρβέλη - ΦΩΤΟ

 

Δέσμευση ότι θα λυθεί οριστικά το θέμα με τις ακούσιες ψυχιατρικές νοσηλείες, έλαβαν από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, οι αστυνομικοί που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί, συμβολική διαμαρτυρία έξω από το κτίριο της 6ης ΥΠΕ.

Μέσα σε φιλικό κλίμα, συζητήθηκε για μια ακόμη φορά το κρίσιμο θέμα που απασχολεί τους ένστολους και όπως ανέφερε στη σημερινή συνάντηση ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Χάρης Τσίτσικας, είναι η κύρια αιτία που μένουν αφύλακτες οι περιοχές για πολλές ώρες.

Κοινή συνισταμένη της συνάντησης είναι ότι ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ παρά τις μεγάλες αντικειμενικές δυσκολίες, έχει καταφέρει να μειώσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ένστολοι. Ο κ Καρβέλης τόνισε μεταξύ άλλων ότι το ζήτημα βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στην οριστική του λύση, τόσο με την ειδικά διαμορφωμένη Κινητή Μονάδα, όσο και με την αναζήτηση νέου χώρου όπου θα φιλοξενούνται τα περιστατικά χωρίς να χρειάζεται να απασχολείται δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας. Μάλιστα ο κ. Καρβέλης αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο χώρο ο οποίος εξετάζεται να μετατραπεί σε κέντρο ημερήσιας νοσηλείας. 

Στη συνάντηση εκτός από μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, συμμετείχαν επίσης και εκπρόσωποι αστυνομικών υπαλλήλων από άλλες περιοχές της χώρας και ο πρόεδρος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Χρήστος Μαυραγάνης.

Οι αστυνομικοί επέδωσαν στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ ψήφισμα με το οποίο ζητούν τα εξής: 

1. Την απόσυρση της απόφασης του Υφυπουργού Οικονομικών που καταργεί τη χρηματοδότηση για την λειτουργία 10 Κινητών Μονάδων ακούσιων  διακομιδών.  

2. Την λήψη αποφάσεων για την συνολική χρηματοδότηση των Κοινοτικών  Μονάδων Ψυχικής Υγείας. 

3. Την άμεση ενεργοποίηση και κρατικών φορέων για την εκτέλεση του έργου. 4. Την πλήρη εφαρμογή της νέας νομοθεσίας για την ακούσια ψυχιατρική  νοσηλεία, με διαχείριση των ασθενών αποκλειστικά από υγειονομικό  προσωπικό και την μεταφορά τους μόνο από ειδικά διαμορφωμένα οχήματα.  5. Την ολική απεμπλοκή των Αστυνομικών από την διαδικασία.

Ο κ. Καρβέλης  δεσμεύτηκε επίσης ότι θα συζητήσει και το ψήφισμα των αστυνομικών υπαλλήλων, με τον Υφυπουργό Υγείας Δημ. Βαρτζόπουλο στη συνάντηση που θα έχει εντός των επόμενων ημερών.

«Σας ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά που βρίσκεστε δίπλα μας και κατανοείται πλήρως την κατάσταση των συναδέλφων που προσφέρουν αγόγγυστα τις υπηρεσίες τους, όπου και αν κληθούν, ακόμη και σε περιπτώσεις που δεν θα έπρεπε να εμπλακούν. Εμείς αναμένουμε να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις σας και εμείς το μόνο που θα κάνουμε είναι να συνεχίζουμε να υπηρετούμε τον πολίτη ώστε να αισθάνεται ασφαλής παντού», πρόσθεσε ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Χάρης Τσίτσικας.  

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ