Πάτρα: Ξεσηκωμός σήμερα από ΟΕΒΕΣΝΑ, εμπόρους, ελεύθερους επαγγελματίες, ΣΚΕΑΝΑ για το φορολογικό - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

 

 

Ελεύθεροι επαγγελματίες, καταστηματάρχες, έμποροι, ΟΕΒΕΣΝΑ και πολλοί ακόμη φορείς και οργανώσεις μετέχουν σήμερα στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το κτίριο της Εφορίας, στην Πάτρα.

Ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών: 

Ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πάτρας θα συμμετάσχει μαζί με άλλους φορείς στην κινητοποίηση της 8ης Νοεμβρίου 2023, έξω από την ΑΑΔΕ Πατρών στις 8:30 πμ, δηλώνοντας την εναντίωσή του στο φορολογικό νομοσχέδιο που εξήγγειλε το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. 

Τα πάγια δίκαια αιτήματα μας είναι :

Άμεση απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου
Πλήρης κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος
Άμεση θεσμοθέτηση ειδικού ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού, ο οποίος θα τροφοδοτεί τις βασικές λειτουργίες της επιχείρησης και τους προμηθευτές της
Θέσπιση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενους, κατ’ αναλογία όσων ισχύουν για τα φυσικά πρόσωπα.

Η αντίδραση μας στο άδικο αυτό μέτρο θα είναι συντονισμένη και δυναμική. Οφείλουμε όλοι να διεκδικήσουμε και να προστατέψουμε την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια.

Η φτωχοποίηση του λαού είναι και φτωχοποίηση της μικρομεσαίας επιχείρησης. Όλοι μαζί δίνουμε τον αγώνα ενάντια στις εξοντωτικές για τον λαό μας πολιτικές.

Ανακοίνωση της Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α: Παράσταση διαμαρτυρίας στις 8 Νοεμβρίου για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο 

 Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Νομού Αχαΐας, Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α κινητοποιείται μαζί με τα Σωματεία- μέλη της, συμμετέχοντας στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 8/11 στις 8:30π.μ. στην ΔΟΥ ΠΑΤΡΩΝ Ν.Ε.Ο. Πατρών- Αθηνών 13 Α.

Δια στόματος κυβέρνησης και των εταίρων της η μικρομεσαία επιχείρηση στοχοποιείται συνεχώς εδώ και καιρό καταλήγοντας να στιγματιστεί ως ο μεγάλος «φοροφυγάς»  του κράτους, την ίδια στιγμή που από πολλές δηλώσεις υπουργών γίνεται σαφής η πρόθεση τους να «κλείσουν» τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. 

Η στοχοποίηση αυτή είναι άλλη μια έκφανση του κοινωνικού αυτοματισμού, που με επιτυχία εφαρμόζει η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από την ουσία του προβλήματος, με την γνώριμη πλέον διαδικασία αυτή να προοιωνίζεται την έλευση νέων, σκληρότερων μέτρων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στους αυτοαπασχολούμενους. 

Όλα αυτά την ίδια στιγμή που  τα προνόμια και οι φοροαπαλλαγές των μεγάλων επιχειρήσεων είναι εξόφθαλμα. 

ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ

Καμία νέα φορολογική επιβάρυνση, να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Επαναφορά του ατομικού αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ

Κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές ακατάσχετος λογαριασμός για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις

Αντιδρούμε στην στοχοποίηση των χιλιάδων συναδέλφων και στην ψήφιση του νέου νομοσχεδίου- ταφόπλακα, που έρχεται και καλούμε τα Σωματεία- μέλη μας στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 8/11 στις 8:30π.μ στην ΔΟΥ ΠΑΤΡΩΝ Ν.Ε.Ο. Πατρών- Αθηνών 13 Α.

Ο  ΣΚΕΑΝΑ, μετά από κάλεσμα της ΟΕΒΕΣΝΑ, θα συμμετάσχει μαζί με άλλους φορείς στην κινητοποίηση της 8ης Νοεμβρίου 2023, έξω από την ΑΑΔΕ Πατρών στις 8:30 πμ, δηλώνοντας την εναντίωσή της στο φορολογικό νομοσχέδιο που εξήγγειλε το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Καλούμε τους συναδέλφους να στηρίξουν την διαμαρτυρία.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ