Μητσοτάκης για 28η Οκτωβρίου: Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας σε μια ταραγμένη γειτονιά

«Ημέρα μνήμης τιμής και υπερήφανειας  η σημερινή και σκέψη μας γυρίζει 83 χρόνια πίσω σε αυτούς που είπαν το μεγάλο όχι, στα νέα παιδιά που πολέμησαν στα βουνά της Πίνδου και της Αλβανίας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Ο πρωθυπουργός βρίσκεται στα Χανιά για την παρέλαση. 

Νωρίτερα παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη τελέστηκε η επίσημη δοξολογία για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Μητρόπολη των Χανίων. Το παρών έδωσαν οι βουλευτές Χανίων Ντόρα Μπακογάννη, Σέβη Βολουδάκη, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής, και αντιδήμαρχοι.

«Τιμούμε πρωτίστως αυτούς, οι οποίοι δεν γύρισαν ποτέ πίσω στις οικογένειές τους, σε ένα ζεστό σπίτι ή έστω για μία αξιοπρεπή κηδεία», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «83 χρόνια μετά η χώρα μας στέκεται ως πυλώνας σταθερότητας σε μία ταραγμένη γειτονιά», πρόσθεσε στο μήνυμά του για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας ισχυρές εγγυώνται την αποτρεπτική μας ισχύ, αλλά βέβαια η αποτρεπτική ισχύς των ενόπλων δυνάμεων έχει σαφείς προϋποθέσεις. Μία ισχυρή  οικονομία ισχυρές και σταθερές συμμαχίες και κυρίως την ενότητα του ελληνικού λαού. Αυτή την ενότητα η οποία επιδείχθηκε με τόσο αυταπάρνηση πριν από 83 χρόνια και πρέπει να αποτελεί πάντα τον οδηγό για το μέλλον και για τον τρόπο με τον οποίο η χώρα μας αντιμετωπίζει κάθε δυσκολία και θα εξέρχεται από κάθε κρίση ισχυρότερη. Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους», κατέληξε.

newsit.gr

φωτο: Eurokinissi
 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ