Ποιο συστατικό δεν πρέπει να λείπει από τη skin care ρουτίνα μας χειμώνα-καλοκαίρι;

Για δέρμα υγιές και λαμπερό

H περιποίηση της επιδερμίδας χωρίς βιταμίνης C είναι αν μη τι άλλο, μια ανεπαρκής περιποίηση. Κι αυτό γιατί η βιταμίνη C είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά ενεργά συστατικά που το δέρμα μας έχει ανάγκη για να είναι υγιές και λαμπερό.

Ανεξάρτητα από το είδος των δερματικών προβλημάτων που μπορεί να αντιμετωπίζετε (θαμπάδα, υπερμελάγχρωση, ερυθρότητα, λεπτές γραμμές, έλλειψη σύσφιξης), η βιταμίνη C μπορεί να βελτιώσει την όψη της επιδερμίδας σας, εφόσον δεν παραλείπετε την εφαρμογή της σε καθημερινή βάση.

Τι είναι η βιταμίνη C

Ακριβώς όπως χρειαζόμαστε τη βιταμίνη C για να προφυλαχθούμε από το κρυολόγημα και τη γρίπη, τη χρειαζόμαστε και για την περιποίηση του δέρματος αφού δρα ως ισχυρό αντιοξειδωτικό ενάντια στις ελεύθερες ρίζες που το βλάπτουν.

Οι ελεύθερες ρίζες δημιουργούνται όταν τα κύτταρά μας έρχονται αντιμέτωπα με επιβλαβείς παράγοντες του περιβάλλοντος, όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση, οι εκπομπές αερίων, ο καπνός του τσιγάρου, οι ακτίνες UVA/UVB κ.λπ.

Το οξειδωτικό στρες μπορεί να αποδυναμώσει το δέρμα. Ως εκ τούτου, μπορεί να επιταχύνει τη γήρανση καθώς και την υπερμελάγχρωση που προκαλείται από ουλές μετά την ακμή ή από την έκθεση στον ήλιο.

Η βιταμίνη C δεν είναι απλώς ένα ισχυρό τοπικό αντιοξειδωτικό. Είναι ένα από τα πιο ευέλικτα ενεργά συστατικά καθώς διεγείρει επίσης την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα και είναι αντιφλεγμονώδες.

Μας προσφέρει λοιπόν λάμψη ενώ παράλληλα βοηθά στο «ξεθώριασμα» των μαύρων κηλίδων ύστερα από ξεσπάσματα. Το αποτέλεσμα; Μια ομοιόμορφη, λεία και νεανική όψη.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον ορό βιταμίνης C

Εάν προμηθευτείτε έναν ορό βιταμίνης C, εφαρμόστε κατά προτίμηση το προϊόν στην επιδερμίδα σας το πρωί επειδή κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι που η επιδερμίδα μας έρχεται αντιμέτωπη με επιθετικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες οι οποίοι δημιουργούν τις ελεύθερες ρίζες. Αν ξεχαστείτε το πρωί, μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε τη νύχτα, αλλά τα καλά αποτελέσματα δεν θα είναι το ίδιο αισθητά.

Μετά τον καθαρισμό και την ενυδάτωση με κάποιο ενδεχομένως άλλο serum, εφαρμόστε τον ορό σας με βιταμίνη C και ολοκληρώστε με ενυδατική κρέμα και αντηλιακό. Το αντηλιακό και η βιταμίνη C είναι απαραίτητα προϊόντα  καθημερινής περιποίησης αφού και τα δύο δρουν ενάντια στις επιπτώσεις του οξειδωτικού στρες στο δέρμα μας.

Μόλις το προϊόν σας αλλάξει χρώμα, υφή, μυρωδιά ή γίνει θολό, πρέπει να διακόψετε τη χρήση του αμέσως, καθώς έχει οξειδωθεί και πιθανότατα έχει λήξει. Οι οροί βιταμίνης C έχουν συνήθως διάρκεια ζωής περίπου έξι μήνες έως ένα χρόνο μετά το άνοιγμα.

Πώς θα επιλέξετε το σωστό προϊόν

Συνίσταται να προτιμάτε προϊόντα που περιέχουν βιταμίνη C σε ποσοστό που κυμαίνεται ανάμεσα στο 10% με 20% και τις συνθέσεις που συνδυάζουν τη βιταμίνη C με την E καθώς είναι πολύ αποτελεσματικές και ξεχωρίζουν για τα αποτελέσματά τους.

Επίσης, προτιμήστε τα προϊόντα που βρίσκονται σε σκουρόχρωμα μπουκαλάκια και διατηρήστε τα μακριά από το φυσικό φως καθώς η C είναι εξαιρετικά ευάλωτη στον ήλιο.

 

vita.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ