Τι ψηφίζουμε την Κυριακή;

του Κώστα Ταβαντζή, Πρώην πρόεδρου Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας



Διαβάζω και ακούω φίλους και γνωστούς να κατακεραυνώνουν το ΚΚΕ για την απόφασή του άκυρο ή λευκό στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Προφανώς για τους Δήμους που δεν συμμετέχει δικός του υποψήφιος. Κακώς κατά τη γνώμη μου.

Το ΚΚΕ έχει σαφή γραμμή που αποτυπώνεται με σαφήνεια στις αποφάσεις του συνεδρίου του. Η τακτική του γραμμή είναι η λαϊκή συμμαχία.

Με απλά λόγια καμία συνεργασία με οργανωμένη συλλογικότητα. Ούτε για ελάχιστους διεκδικητικούς ή δημοκρατικούς στόχους. Για όσα κόμματα υπάρχουν, δύο πολιτικές εφαρμόζονται. Η μία η φιλολαϊκή του ΚΚΕ και η άλλη η αντιλαϊκή όλων των άλλων. Αν κάποιος λοιπόν θέλει να συμπορευτεί ή θα πάει κατευθείαν στο κόμμα ή σε μετωπική του οργάνωση όπως το ΠΑΜΕ κ.ά.

Στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές η Λαϊκή συσπείρωση δεν δέχτηκε να συνεργαστεί με την Ανυπότακτη Πολιτεία παρόλο που υπήρχε πλήρης ταύτιση στο δημοτικό πρόγραμμα και τις διεκδικήσεις. Δεχόταν μα μπουν στα ψηφοδέλτιά της μόνο πρόσωπα από την Ανυπότακτη Πολιτεία. Μου είπε τότε ένας φίλος μου ότι για να μπεις στο ψηφοδέλτιο, πρέπει να προσκυνήσεις το ΚΚΕ. Εκείνη την εποχή στη συγκέντρωση του ΚΚΕ με τον κ. γραμματέα του, εμφανίστηκαν δύο εκλεκτοί σύντροφοι που στη συνέχεια κόσμησαν με την παρουσία τους το ψηφοδέλτιο Πελετίδη.

Μπορεί κάποιος να διαφωνεί με τη γραμμή του ΚΚΕ απλά να ξέρει και να ερμηνεύει τη θέση του. Ο καθένας ας πράξει όπως νομίζει. Εγώ προσωπικά θεωρώ τη γραμμή άκρως σεχταριστική, αναποτελεσματική για τους λαϊκούς αγώνες και γενικά αδιέξοδη.

Τη Κυριακή θα ψηφίσω Λαϊκή συσπείρωση γιατί πιστεύω στη πολιτική των συνεργασιών για τη διεκδίκηση των λαϊκών συμφερόντων.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ