Λούτσα: Δύο Τούρκοι στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. για το μακελειό, αναζητείται ένας ακόμη - Πώς παγίδευσαν τα θύματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Επίσημη ενημέρωση από την ΕΛΑΣ

Στην εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας των έξι Τούρκων το απόγευμα της 11ης Σεπτεμβρίου στην περιοχή της Λούτσας προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία συλλαμβάνοντας δύο αλλοδαπούς και αναζητώντας ένα τρίτο άτομο ως δράστες της εκτέλεσης.

Πρόκειται για έναν 28χρονο Τούρκο, ο οποίος συνελήφθη χθες το πρωί στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, αλλά και για τον 32χρονο, ομοεθνή του ο οποίος είχε συλληφθεί λίγη ώρα μετά το μακελειό στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ενώ επιχείρησε να διαφύγει προς την Τουρκία.  Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δράστες της μαφιόζικης εκτέλεση είναι οι δύο συλληφθέντες και τουλάχιστον ένα ακόμη άτομο, αγνώστων στοιχείων, το οποίο διαφεύγει της σύλληψης.

Αναφορικά με τον τρόπο που έδρασαν οι τρεις δράστες του μακελειού, ο 32χρονος φέρεται να είχε κεντρικό ρόλο καθώς ήταν αυτός που ανέλαβε τη μεταφορά των έξι στην Ελλάδα και τους έβγαλε τις πλαστές ταυτότητες. Ο ίδιος τους οδήγησε στη μονοκατοικία της Λούτσας, με το επιχείρημα ότι το σπίτι βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο, καθώς τα θύματα μέχρι τότε φιλοξενούνταν σε ένα διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο το οποίο είχε νοικιαστεί μέσα από πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Από μαρτυρίες και υλικό από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή προέκυψε πως ο 32χρονος μετέφερε στο σημείο της δολοφονίας τον 28χρονο συνεργό του και στη συνέχεια μετέβη στο κρησφύγετο των θυμάτων προκειμένου να τους οδηγήσει στην παγίδα θανάτου.  Ο 28χρονος παρέμεινε στην οδό Αρίωνος την ώρα που ο συνεργός του έπεισε τα έξι θύματα να επιβιβαστούν στο μπλε αυτοκίνητο με προορισμό δήθεν το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος από όπου θα ταξίδευαν για την Ιταλία.

 

 


Ο 32χρονος, μάλιστα, φέρεται να ανήκε στην ίδια συμμορία με τα έξι θύματα αλλά για άγνωστο λόγο μέχρι στιγμής αποφάσισε να τους "προδώσει" οδηγώντας τους στη θανάσιμη παγίδα. Ο 28χρονος φέρεται να ανέλαβε όλες τις προπαρασκευαστικές πράξεις για την εκτέλεση ενώ "σκάναρε" και το σημείο λίγη ώρα προτού τα θύματα φτάσουν εκεί.

Άγνωστος παραμένει τόσο ο ρόλος του τρίτου ατόμου που συμμετείχε στην εκτέλεση αλλά και αν οι δύο συλληφθέντες ήταν αυτοί που άνοιξαν πυρ "γαζώνοντας" τους έξι Τούρκους ή βρίσκονταν απλά στο σημείο την ώρα του μακελειού.

Το μαφιόζικο χτύπημα και οι συλλήψεις στην Τουρκία

πενθυμίζεται ότι το μαφιόζικο χτύπημα με τους έξι νεκρούς Τούρκους σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου και αρχικά έγινε λόγος για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ συμμοριών που εμπορεύονται ναρκωτικά. Οι περισσότεροι από 20 κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος, αλλά και το ίδιο το σημείο της εκτέλεσης, έδωσαν τα πρώτα στοιχεία για το πώς κινήθηκαν οι δολοφόνοι, αλλά και το πόσο καλά οργανωμένο ήταν το σχέδιο.

Πριν μερικές εβδομάδες, συνελήφθησαν 10 Τούρκοι στην Κωνσταντινούπολη οι οποίοι φέρεται να εμπλέκονται στο μακελειό. Σύμφωνα με το τουρκικό μέσο, πρόκειται για μέλη της της συμμορίας του Μπαρίς Μπογιούν, οι οποίοι προετοίμαζαν αντίποινα για τις δολοφονίες των έξι ατόμων στη Αρτέμιδα. Οι συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια εφόδων που έκανε η αστυνομία σε σπίτια στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη.

Σχετική ανακοίνωση του αστυνομικού τμήματος Κωνσταντινούπολης ανέφερε ότι μέλη της οργάνωσης προετοίμαζαν αντίποινα στην Κωνσταντινούπολη λόγω της δολοφονίας έξι μελών της εγκληματικής οργάνωσης Μπαρίς Μπογιούν, στην Ελλάδα, στις 11 Σεπτεμβρίου. Κατά τις έρευνες κατασχέθηκαν 4 πιστόλια χωρίς άδεια, 85 φυσίγγια, 6 γραμμάρια ναρκωτικής ουσίας και περίπου 430 χιλιάδες τουρκικές λίρες. Όπως αναφέρθηκε, στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο, συνεχίζονται οι διαδικασίες έρευνας κατά των υπόπτων που συνελήφθησαν.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ