Τιμήθηκαν τα θύματα των ναζί στο Ρέθυμνο, με τη συμμετοχή της ΕΣΗΕΠΗΝ και του ΤΕΑΣ

Επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο πεσόντων και κατάθεση στεφάνων

Σπονδή στους ήρωες της Κρήτης και ειδικότερα στα θύματα του ολοκαυτώματος στα χωριά του Αμαριώτικου  Κέντρους από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, αποτέλεσε η επίσκεψη και η τιμητική συμμετοχή της ΕΣΗΕΠΗΝ και του ΤΕΑΣ στις εκδηλώσεις μνήμης που έγιναν πρόσφατα στην Κρύα Βρύση Ρεθύμνου.

Στην αναθηματική στήλη με τα ονόματα των εκτελεσθέντων τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε προσκλητήριο πεσόντων, καθώς επίσης κατάθεση στεφάνων.

Για πρώτη φορά εκ μέρους αντιπροσωπείας ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΠΗΝ και ΤΕΑΣ, στεφάνι κατέθεσε ο πρόεδρος του ΤΕΑΣ Θανάσης Μπαμπανέβας.

Κεντρική ομιλήτρια στην άκρως συγκινητική εκδήλωση ήταν η εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα τουρισμού του Δήμου Αγίου Βασιλείου, κυρία Αγγελική Πελαντάκη, η οποία παρέθεσε με ακρίβεια ιστορικά στοιχεία και ντοκουμέντα από το ανοσιούργημα των ναζί κατακτητών. Η κυρία Πελαντάκη εξήρε ιδιαίτερα τη θυσία των Κρυοβρυσανών, που είχαν σημαντική συμβολή στην εθνική αντίσταση.

Συγκλονιστική ήταν επίσης η παρέμβαση του συγγραμματέα του Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών αποζημιώσεων Αριστομένη Συγγελάκη, ο οποίος τόνισε για ακόμη μία φορά το ηθικό χρέος της συνέχισης του αγώνα για τη δικαίωση της μνήμης των νεκρών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο βουλευτής Μανώλης Χνάρης, η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή, οι δήμαρχοι Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης, και Αμαρίου Παντελής Μουρτζανός. Επίσης, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής και εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Χαιρετισμό απέστειλε ο υφυπουργός Αμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Την αντιπροσωπεία της ΠΟΕΣΥ, της ΕΣΗΕΠΗΝ και του ΤΕΑΣ αποτελούσαν ο έφορος της Ομοσπονδίας των δημοσιογραφικών ενώσεων και αντιπρόεδρος του ΤΕΑΣ Κώστας Βασιλάκης, ο αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Αντώνης Παπουτσάκης και ο γενικός γραμματέας του ΤΕΑΣ, Κώστας Θεοδωρόπουλος.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ