Κεφαλονιά: Επιδημία γαστρεντερίτιδας σε πεντάστερο ξενοδοχείο καταγγέλουν βρετανοί τουρίστες

Τι απαντά η διεύθυνση του ξενοδοχείου στη Daily Mail

Τη δυσάρεστη εμπειρία που έζησε μαζί με την οικογένειά της περιέγραψε μια Βρετανίδα τορίστρια, η οποία πέρασε τις διακοπές της σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο στην Κεφαλονιά. 

Η 44χρονη Danielle Faulkner, που βρέθηκε στο νησί του Ιονίου μαζί με τις δύο ανήλικες κόρες της (15 και 17 ετών), μίλησε στη Daily Mail για την τροφική δηλτηρίαση που υπέστησαν, ενώ συνολικά 35 Βρετανοί τουρίστες που βρέθηκαν επίσης στο ίδιο θέρετρο προχώρησαν σε καταγγελίες και ζήτησαν τη διενέργεια έρευνας, αναφέροντας, μεταξύ άλλων πως είδαν περιττώματα αρουραίων στις ξαπλώστρες και επισκέπτες να κάνουν εμετό στην πισίνα.

Η 44χρονη Danielle Faulkner ξόδεψε 3.000 λίρες για οικογενειακές διακοπές στο πολυτελές θέρετρο στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς με τις δύο κόρες της. Ωστόσο, το πρώτο τους κοινό ταξίδι μετά από πέντε χρόνια, σύντομα μετατράπηκε σε... εφιάλτη, καθώς παρουσίασαν διάρροια μόλις τη δεύτερη ημέρα των διακοπών τους, μετά την άφιξή τους στις 16 Ιουλίου. Η Faulkner, η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, ανέφερε πως χρειάστηκε ακόμη και τη βοήθεια μιας από τις κόρες της αφού έχασε τις αισθήσεις της προτού της χορηγηθεί αντιβίωση από γιατρό του θέρετρου.

Η δράση που ανέλαβαν οι 35 Βρετανοί παραθεριστές έχει πυροδοτήσει μια διαμάχη με το θέρετρο, εκπρόσωπος του οποίου μίλησε στη Dail Mail, κατηγορώντας τους τουρίστες ότι έφεραν τον ιό στην Ελλάδα και αρνήθηκαν να απομονωθούν στα δωμάτιά τους.

Συνεχίζοντας την περιγραφή της εμπειρίας της, η 44χρονη Βρετανίδα είπε ότι είδε περιττώματα τρωκτικών στις ξαπλώστρες και επισκέπτες να αρρωσταίνουν στα τραπέζια, στην πισίνα και στη ρεσεψιόν. «Οι διακοπές γρήγορα μετατράπηκαν σε καταστροφή. Αυτό που είναι ακόμη πιο ανησυχητικό είναι ότι δεν ήμασταν οι μόνοι», πρόσθεσε η Faulkner.

Ακολούθως, ανέφερε ότι μετά την ασθένειά τους, αναρτήθηκαν ανακοινώσεις έξω από το εστιατόριο και το χώρο της πισίνας που έλεγαν στους επισκέπτες ότι υπήρξε ιός στο πολυτελές θέρετρο. Ισχυρίστηκε επίσης ότι το προσωπικό σερβιρίσματος φορούσε μάσκες και γάντια, κάτι που υπέθεσε ότι ήταν μέτρο για Covid.

«Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία είναι ότι πολλές οικογένειες αναφέρουν ότι υπέστησαν τα ίδια σοβαρά συμπτώματα και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι ηλικίες των προσβεβλημένων κυμαίνονται από ένα έτος έως 57 ετών. Όλοι θέλουν απαντήσεις για το πώς αρρώστησαν κάνοντας διακοπές πέντε αστέρων» ανέφερε ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τους Βρετανούς τουρίστες.

Την ίδια στιγμή, εκπρόσωπος του θερέτρου αρνήθηκε ότι το ξενοδοχείο ήταν υπεύθυνο για την κατάσταση αυτή και κατηγόρησε τους τουρίστες ότι αυτοί έφεραν το «πρωτοφανές ξέσπασμα διάρροιας και εμετού». «Η διάρροια και ο εμετός είναι κάτι που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια των διακοπών και είναι ρουτίνα όλων των ξενοδοχείων να έχουν ένα περίεργο κρούσμα, οπότε όταν είχαμε τα πρώτα κρούσματα φυσικά δεν σκεφτήκαμε ποτέ ότι αυτό μπορεί να εξελιχθεί σε επιδημία. Τότε, δεν γνωρίζαμε πολλά. Για παράδειγμα, δεν γνωρίζαμε ότι η βρετανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει αύξηση των κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στα βρετανικά σχολεία τον Μάρτιο. Τότε δεν γνωρίζαμε ότι υπήρξε αύξηση της γαστρεντερίτιδας και ότι αυτός ο ιός ταξίδευε σε όλο τον κόσμο. Δυστυχώς το μάθαμε με τον δύσκολο τρόπο. Οι άνθρωποι πρέπει να κατηγορούν πάντα κάποιον. Αποδείχθηκε ότι αυτό δεν προκλήθηκε από το ξενοδοχείο ή επειδή δεν κάναμε κάτι σωστά. Ο ιός αυτός μας ήρθε από τους ταξιδιώτες. Καθώς είμαστε ένα μεγάλο θέρετρο με πολλά εστιατόρια, η διασταυρούμενη μόλυνση γινόταν γρήγορα».

Και συνέχισε: «Ζητήσαμε από τους επισκέπτες που ήταν άρρωστοι να παραμείνουν στα δωμάτιά τους, ωστόσο πολλοί δεν άκουσαν και στην πραγματικότητα αποφάσισαν να πάνε στις πισίνες».

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ