Σία Αναγνωστοπούλου: Ένα μεγάλο ευχαριστώ Λιζέτα Νικολάου για τις μοναδικές ερμηνείες σου

Δήλωση της Σίας Αναγνωστοπούλου για την απώλεια της Λιζέτας Νικολάου:

Διαχρονική καλλιτέχνιδα η Λιζέτα Νικολάου, ιδιαίτερα γνωστή για την αφοσίωσή της στο ρεπερτόριο των παραδοσιακών και λαϊκών τραγουδιών, ακουμπούσε με σεβασμό στην προσφυγική, ποντιακή καταγωγή της. Στην μουσική της διαδρομή, το ταλέντο της και η ιδιαιτερότητα της φωνής της, συναντήθηκαν μοναδικά με τους μεγάλους Έλληνες δημιουργούς, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Βασίλη Τσιτσάνη, τον Γιάννη Σπανό και άλλους.

Η συνεργασία της όμως με τον Γιάννη Μαρκόπουλο για τον «Θεσσαλικό  κύκλο» ,ένα έργο μουσική τοιχογραφία μιας άλλης Ελλάδας, αυτής των αρχών του 20ου αιώνα , έκανε την Λιζέτα Νικολάου μέρος μιας σπουδαίας καλλιτεχνικής παρέας ,που οι φωνές της Μοσχολιού, του Σιδηρόπουλου, του Γαργανουράκη, της Λιζέτας, μπερδεύτηκαν υπέροχα με τους ήχους των παραδοσιακών οργάνων, την μπάντα των χάλκινων πνευστών και με τι λέξεις των στίχων του μεγάλου Βίρβου. Δίσκος παρακαταθήκη στην καριέρα της, σπουδαία μουσική μνήμη για όλους εμάς.

 Ένας πρόωρος και άδικος θάνατος για αυτή την μεγάλη λαϊκή ερμηνεύτρια που μας γέμισε θλίψη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ Λιζέτα Νικολάου για τις μοναδικές ερμηνείες σου. Τα συλλυπητήρια μου στο παιδί της, στην οικογένεια της, στους αγαπημένους της ανθρώπους.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ