"Κυανούς Σταυρός": Η πλέον σύγχρονη και με εμπειρία δεκαετιών Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης της Πάτρας

Λειτουργεί στη Γερμανού 115 και δεν έχει κάποιο άλλο παράρτημα

 

Ο “ΚΥΑΝΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΤΡΩΝ Α.Ε”, είναι μια ιστορική Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης που άρχισε την λειτουργία της το Νοέμβριο του 2002, ενώ αποτελεί συνέχεια προγενέστερης μονάδας αιμοκάθαρσης και συγκεκριμένα της πρώτης ιδιωτικής μονάδας που ιδρύθηκε στην περιφέρεια (εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης) από τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Τρίγκα.

Μια σύγχρονη μονάδα, που λειτουργεί στην άνω πόλη της Πάτρας (Γερμανού 115) και δεν διαθέτει κάποιο άλλο παράρτημα.

Συνεχιστές της άκρως επιτυχημένης και πρωτοπόρας αυτής μονάδας αιμοκάθαρσης εδώ και 15 χρόνια είναι η κόρη του ιδρυτή του Κυανού Σταυρού κ Τρίγκα Κωνσταντίνα επίσης νεφρολόγος (απόφοιτος Ιατρικής Σχολής Χαϊδελβέργης Γερμανίας με εξειδίκευση Παθολογίας- Νεφρολογίας στην Αγγλία, Γερμανία και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίον, διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών) η οποία είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Μονάδας Χρόνιας Αιμοκάθαρσης Κυανούς Σταυρός Πατρών  ΑΕ καθώς και ο Επιστημονικά Υπεύθυνος Νεφρολόγος κ Περικλής Δουζδαμπάνης επίσης διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών και Πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου.

Η επιτυχία των ιδιοκτητών-νεφρολόγων της Μονάδας Χρόνιας Αιμοκάθαρσης  Κυανούς Σταυρός Πατρών, κας Τρίγκα Κωνσταντίνας  και κου Περικλή Δουζδαμπάνη καθώς και του ανανεωμένου και πλήρως εξειδικευμένου και έμπειρου νοσηλευτικού προσωπικού, οφείλεται στην αγάπη και στον σεβασμό για τον συνάνθρωπο, στην υπευθυνότητα, στην εμπειρία, αλλά και στο ήθος και στην ακεραιότητα του χαρακτήρα όλων των συνεργατών μας που σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο επιστημονικής κατάρτισης αναδεικνύουν την Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης Κυανούς Σταυρός Πατρών σε μία από τις πιο αξιόπιστες και επιτυχημένες Μονάδες Υγείας.

  Οι νεφρολόγοι κ Περικλής Δουζδαμπάνης και Τρίγκα Κωνσταντίνα εκτός από τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών και την διδακτορική διατριβή τους, έχουν μετεκπαιδευθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Toρόντο Καναδά με υποτροφία από την Ελληνική Νεφρολογική Εταιρεία καθώς και από τον Καναδικό Οργανισμό Peritoneal Bulletin και έχουν συγγράψει πληθώρα εργασιών σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά καθώς και διάφορα κεφάλαια σε ελληνικά και διεθνή βιβλία Ιατρικής. Επίσης, συμμετέχουν σε πολλά ελληνικά και διεθνή συνέδρια ως ομιλητές και ως πρόεδροι διαλέξεων και είναι κριτές αξιολόγησης σε πολλά ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Ο κος Περικλής Δουζδαμπάνης διδάσκει στο Μεταπτυχιακό  Πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών στις Βιοαϊτρικές Επιστήμες καθώς και στο «Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Νεφρολογική Φροντίδα» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Οι νεφρολόγοι κος Περικλής Δουζδαμπάνης και η κα Τρίγκα Κωνσταντίνα είναι από τους ελάχιστους νεφρολόγους από τον Ελλαδικό χώρο που εξειδικεύθηκαν  στο εξωτερικό στις  κατ’οίκον μεθόδους υποκατάστασης νεφρικής λειτουργίας ( Home Dialysis, Peritoneal Dialysis and In center Dialysis) όπως και στην νεφρική μεταμόσχευση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Τορόντο (ΗUN University of Toronto, Canada). Το γνωστικό αντικείμενο της κα Τρίγκα Κωνσταντίνας και του κου Περικλή Δουζδαμπάνη, εκτός από την κάθαρση και την μεταμόσχευση νεφρού καλύπτει όλες τις χρόνιες και οξείες παθήσεις νεφρού, τις σπειραματονεφρίτιδες, την αρτηριακή υπέρταση, την διαβητική νεφρική νόσος, την νεφρολιθίαση, τις ουρολοιμώξεις καθώς και τα κληρονομικά νεφρολογικά νοσήματα.

Η  Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης “ΚΥΑΝΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΤΡΩΝ Α.Ε”, βρίσκεται στην Άνω πόλη επί της Γερμανού 115 και διαθέτει 25 μηχανήματα αιμοκάθαρσης τελευταίας τεχνολογίας και υψηλών προδιαγραφών, ενώ έχει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης 140-150 ασθενών.

Την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομου δέχθηκαν, πρόσφατα, οι ιδιοκτήτες της Χρόνιας Μονάδας Αιμοκάθαρσης Κυανούς Σταυρός Πατρών, νεφρολόγοι κα Κωνσταντίνα Τρίγκα και κ. Περικλής Δουζδαμπάνης, το νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και οι αιμοκαθαιρόμενοι ασθενείς.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ