Θεϊκή πάβλοβα

 

Όταν μιλάμε για πάβλοβα, μιλάμε για ένα γλυκό που πραγματικά λιώνει στο στόμα σου! Οι μαρέγκες εξάλλου αποτελούν τον απόλυτο πρωταγωνιστή του γλυκού αυτού.

Πρόκειται για ένα επιδόρπιο με βάση τη μαρέγκα που πήρε το όνομά του από τη διάσημη Ρωσίδα μπαλαρίνα Άννα Πάβλοβα. Η τραγανή εξωτερική του πλευρά έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με το μαλακό εσωτερικό του, που το κάνει τόσο αρμονικό όσο κανένα άλλο γλυκό.

Η πάβλοβα συνήθως γαρνίρεται με φρούτα και κατά προτίμηση με κρέμα και σαντιγί. Το επιδόρπιο πιστεύεται ότι δημιουργήθηκε προς τιμήν της χορεύτριας, είτε κατά τη διάρκεια ή μετά, από μία από τις περιοδείες της στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία το 1920. Η εθνικότητα του δημιουργού του υπήρξε αντικείμενο διαμάχης μεταξύ των δύο χωρών για πολλά χρόνια. Το 2008, η Χέλεν Λιτς δημοσίευσε το βιβλίο «Ιστορία της Πάβλοβα: Ένα κομμάτι γαστρονομικής ιστορίας της Νέας Ζηλανδίας», στο οποίο υποστήριξε ότι η παλαιότερη γνωστή συνταγή δημοσιεύθηκε στη Νέα Ζηλανδία.Έρευνα που έγινε αργότερα από τον Άντριου Γούντ και την Αναμπέλ Ουτρέχτ πρότεινε πως το επιδόρπιο προέρχεται από τις ΗΠΑ και βασίζεται σε προγενέστερο γερμανικό πιάτο.

Όπως και να 'χει πάντος το γλυκό αυτό αποτελεί πάντα μια μεγάλη απόλαυση γι' αυτό τώρα που οι φράουλες βρίσκονται στο απόγειό τους είναι η καλύτερη εποχή για να το απολαύσουμε.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ