Δρέπανο: Δεν έπαιρνε κανείς το ιστιοφόρο οπότε το πήρε... η θάλασσα! - Από τον Απρίλη στο μονοπάτι της Παναγιάς

Από τις 15 Απριλίου που το ιστιοφόρο προσάραξε στο μονοπάτι της Παναγιάς στο Δρέπανο κανείς δεν το μετακίνησε. Μέχρι που η θάλασσα το βύθισε! 

Κατά τη διάρκεια περιπολίας στελεχών της Λιμενικής Αρχής Ρίου, διαπιστώθηκε η βύθιση ιστιοφόρου σκάφους με όνομα «ΚΑΤΕΡΙΝΑ» Ν.Καβάλας 725, το οποίο ήταν προσαραγμένο στη θαλάσσια περιοχή "Άκρα Δρεπάνου", χωρίς επιβαίνοντες.

Το Tempo24.news επικοινώνησε τόσο με το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Πάτρας όσο και με το Λιμενικό Τμήμα του Ρίου που έχει αναλάβει την υπόθεση, ωστόσο αυτό που διαφαίνεται είναι ότι δεν υπάρχει ακόμα χρονοδιάγραμμα για την απομάκρυνσή του. 

Συγκεκριμένα όπως μας ενημέρωσαν αρχικά έπρεπε να περιμένουν ένα εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι να δουν αν ο ιδιοκτήτης θα ασχοληθεί. Αφού πέρασαν κάποιοι μήνες και ο ιδιοκτήτης αδιαφόρησε ξείνησαν οι διαδικασίες του Λιμενικού. Τώρα όμως με την βύθιση του ιστιοφόρο η διαδικασία αλλάζει και ουσιαστικά ξεκινά από την αρχή. 

Κανείς δεν ξέρει δηλαδή πότε θα βγει στη στεριά αυτο το ιστιοφόρο. 

 

 

Το σημείο πάντως έχει «καταπιεί» αρκετά περαστικά καράβια το τελευταίο διάστημα με το Λιμενικό να υποστηρίζει ότι κάθε χρόνο τουλάχιστον 1-2 ιστιοφόρα ή άλλα ιδιωτικά σκάφη βγαίνουν και χτυπάνε αμμογλώσσα.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ