Προτεραιότητα για την ΕΡΓΟΣΕ στη σιδηροδρομική σύνδεση του τρένου με το νέο λιμάνι και η σύνδεση Κατακόλου–Ολυμπίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση της  ΕΡΓΟΣΕ η σιδηροδρομική σύνδεση στο νέο λιμάνι της Πάτρας (με εκτιμώμενο κόστος 240 εκατ. ευρώ), η σύνδεση με την πόλη της Καλαμάτας (συμπεριλαμβανομένης της σύνδεσης Κατακόλου – Ολυμπίας), είναι ανάμεσα στα τρία έργα προτεραιότητας

Η ΕΡΓΟΣΕ σημειώνει επίσης ότι στα έργα που συνεχίζουν την πλήρη αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου, περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων,  η γραμμή Κιάτο – Ροδοδάφνη (η υποδομή ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος 2018), η σιδηροδρομική σύνδεση της Πάτρας (τα έργα συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς εντός χρονοδιαγραμμάτων), η γέφυρα στον Γαλλικό, τα έργα στον Σπερχειό και τα έργα παρακολούθησης λειτουργίας των γεφυρών (θέμα ιδιαίτερης σημασίας λόγω των τελευταίων γεγονότων στην Ιταλία).

Επίσης, η ΕΡΓΟΣΕ είναι πλέον πολύ κοντά στην ολοκλήρωση πολλών κρίσιμων έργων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη γραμμή Λιανοκλάδι – Δομοκός, μαζί με τη μεγάλη σήραγγα στο όρος Οθρυς και όλες τις 14 γέφυρες του έργου και κυρίως την σιδηροδρομική γέφυρα στην Εκκάρα. Το εν λόγω έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του φετινού Οκτωβρίου. Οπως τονίζει η εταιρεία, με τον τρόπο αυτό ολοκληρώνεται η γραμμή Αθήνας – Θεσσαλονίκης, η οποία πλέον θα είναι σε όλο το μήκος της διπλή και ηλεκτροκινούμενη, κάτι που σημαίνει ότι ηλεκτροκινούμενα τρένα θα μπορούν να κινούνται σε όλο το μήκος της γραμμής με αυξημένες ταχύτητες, χωρίς αλλαγές έλξης, οι χρόνοι διαδρομής θα ελαττωθούν σημαντικά, και η χωρητικότητά της για κάθε είδους σύγχρονο τροχαίο υλικό θα αυξηθεί απεριόριστα. Στα παραπάνω έργα προστίθενται το τεράστιο έργο του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο, που ολοκληρώθηκε από την ΕΡΓΟΣΕ τον Ιούνιο 2018, και πολλές τοπικές παρεμβάσεις σε σημεία και κόμβους του δικτύου (νέος σταθμός στο Ζεφύρι Αττικής, νέα ανισόπεδη διάβαση στη Μενεμένη, πλήθος άλλων ανισόπεδων διασταυρώσεων, κ.λπ.).

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ