Γένοβα: Κατέρρευσε γέφυρα -ΙΧ έπεσαν στο κενό -Φόβοι για πολλά θύματα ΒΙΝΤΕΟ

Οδογέφυρα στον αυτοκινητόδρομο A 10, λίγο έξω από την Γένοβα κατέρρευσε σήμερα το πρωί, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σειρά αυτοκινήτων φέρεται να έπεσε από την ύψους 50 μέτρων γέφυρα Μοράντι και μπορεί να υπάρχουν θύματα.

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, ασθενοφόρα και περιπολικά σπεύδουν στο σημείο, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι άνθρωποι και οχήματα κάτω από τα ερείπια .

Σύμφωνα με την Repubblica, οι πρώτες βοήθειες έχουν στη διάθεσή τους όλα τα ασθενοφόρα της περιοχής και μιλούν για θύματα και δεκάδες τραυματίες.

Το τμήμα που έχει καταρρεύσει, μήκους αρκετών δεκάδων ίσως και εκατοντάδων μέτρων, περνά πάνω από μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, το Walter Fillak.

Οι εικόνες αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής: ένα ολόκληρο τμήμα περίπου 100 μέτρων της γέφυρας έχει μετατραπεί σε σωρό ερειπίων.

Σε μια πρώτη εκτίμηση η κατάρρευση μπορεί να οφείλεται σε κατασκευαστικά προβλήματα.

Βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook καταγράφει τη στιγμή της κατάρρευσης. Στις εικόνες διακρίνεται η καταιγίδα που πλήττει τη Γένοβα και η γέφυρα που πέφτει. «Ω, Θεέ μου», ακούγεται μια φωνή να ουρλιάζει την ώρα που το άτομα βιντεοσκοπεί την τρομακτική σκηνή.

Συγκλονιστική μαρτυρία

«Είδα ανθρώπους να τρέχουν προς το μέρος μου τρομοκρατημένοι και ξυπόλητοι», λέει ένας οδηγός ΙΧ, που βρέθηκε κοντά στο τμήμα της γέφυρα ς που κατέρρευσε. «Βγήκα απ’ το όχημα κι άκουσα μια βοή. Ο κόσμος έτρεχε προς το μέρος μου. Ήταν τρομακτικό».

Eδώ και ώρες βρέχει αδιάκοπα στην περιφέρεια της Λιγουρίας με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας να έχει σημάνει πορτοκαλί συναγερμό. Η γέφυρα Μοράντι χτίστηκε τη δεκαετία του 1960, βρίσκεται μεταξύ των περιοχών Sampierdarena και Cornigliano, έχει μήκος πάνω από ένα ένα χιλιόμετρο και ύψος 90 μέτρων.



Πηγή: iefimerida.gr 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ