Αλαλούμ με τις δηλώσεις – «πονοκέφαλος» για Πατρινούς λογιστές

"Αλαλούμ" γίνεται το τελευταίο διάστημα στα γραφεία των λογιστών της Πάτρας και ενώ πλησιάζουμε προς την λήξη της προθεσμίας της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Οι λογιστές, όπως μας δηλώνει ο Δημήτρης Μπόκαρης (φωτό)  διαπιστώνουν όλες αυτές τις μέρες που προσπαθούν να συγκεντρώσουν τα αντίστοιχα χαρτιά από τους φορολογουμένους πελάτες τους, δεκάδες προβλήματα που έχουν να κάνουν με την κάθε κατηγορία.

Το σημαντικότερο από όλα είναι οι "αρρυθμίες" που παρατηρούνται στη λειτουργία του Taxisnet, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προχωρήσουν στην όλη διαδικασία και να βασανίζονται, όχι μόνο για να υποβάλουν τις αιτήσεις, αλλά ακόμα και για να ανοίξουν την κάθε σελίδα. Δεν είναι όμως το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Υπάρχουν προβλήματα με τους φιλοξενούμενους, με τις βεβαιώσεις των ΕΦΚΑ, με τις δωρεάν παροχές ακινήτων, ακόμα και με τις δηλώσεις των αγροτών και των συνταξιούχων. Παράλληλα οι αλλαγές στο Ε3 δεν έχουν ενσωματωθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα, ενώ η έναρξη λειτουργίας του εντύπου Ν καθυστέρησε σημαντικά, με αποτέλεσμα το "αλαλούμ" να γίνει ακόμα μεγαλύτερο για τους επαγγελματίες λογιστές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ