Κάτω Αχαΐα: Δεν έχουν που να θάψουν τους νεκρούς τους - Έχει κορεστεί το Κοιμητήριο της Αναλήψεως

δυτικη αχαια

Μείζον κοινωνικό ζήτημα αποτελεί εδώ και χρόνια η ανεπάρκεια χώρων ταφής στο ενοριακό κοιμητήριο της Κάτω Αχαΐας. Οι συγγενείς των αποβιωσάντων δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο το θάνατο προσφιλών τους ανθρώπων, αλλά ταυτόχρονα να κάνουν και αγώνα δρόμου για να βρουν το τελευταίο τους καταφύγιο.

Είναι γεγονός ότι υπάρχει πλέον κορεσμός στο χώρο και επιτακτική ανάγκη, δημιουργίας νέου κοιμητηρίου. «Το κοιμητήριο της Αναλήψεως είναι αλήθεια ότι έχει κορεστεί», επιβεβαιώνει επικεφαλής του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη, π. Απόστολος Δημητρόπουλος, προσθέτοντας ότι μίλησε πάλι με τον δήμαρχο δυτικής Αχαΐας Χρήστο Νικολάου για το ζήτημα, χθες, με αφορμή τον θάνατο συμπολίτισσας και τη δυσκολία να βρεθεί τάφος. Ο δήμαρχος ενημέρωσε τον π. Απόστολο, ότι πολύ σύντομα θα υπάρχουν θετικές εξελίξεις ως προς την κατασκευή του νέου κοιμητηρίου, γεγονός το οποίο έχει δρομολογηθεί εδώ και καιρό.

Η γραφειοκρατία και η δυστοκία του κρατικού μηχανισμού, φαίνεται να αποτελούσε ρόζο, ως προς την κατασκευή του νέου κοιμητηρίου. Αξίζει να σημειωθεί, ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο δήμαρχος μαζί με τον π. Απόστολο, έχουν ταξιδέψει δύο φορές στην Αθήνα, στα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες, προκειμένου να ζητήσουν επίσπευση των διαδικασιών αδειοδότησης. «Η γραφειοκρατία ήταν τόσο μεγάλη, που ο δήμος αναγκάστηκε να ζητήσει τη συνδρομή τεχνικών συμβούλων για να ολοκληρωθεί ο φάκελος. Τώρα όμως, η αρμοδιότητα έχει περάσει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ο φάκελος είναι ολοκληρωμένος και αναμένουμε», σημειώνει ο π. Απόστολος Δημητρόπουλος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμος έχει προχωρήσει στην αγορά οικοπέδου περίπου 45 στρεμμάτων, στην περιοχή Μανετέικα. Ωστόσο, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να ξεκινήσουν οι εργασίες, φαίνεται ότι θα περάσει πολύς καιρός ακόμα. Στο μεταξύ, οι Αχαγιώτες, θα εξυπηρετούνται από τα κοιμητήρια στα γύρω χωριά ή από το κοιμητήριο της Λεύκας στην Πάτρα.

ΠΗΓΗ: εφημερίδα ΓΝΩΜΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ