Πάτρα: Της έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό- Στο ασανσέρ πολυκατοικίας επί της Πλατείας Γεωργίου, απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο.

Το συμβάν σημειώθηκε στο ασανσέρ πολυκατοικίας επί της Πλατείας Γεωργίου, απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο. Μία γυναίκα μπήκε στην πολυκατοικία και ένας νεαρός ήταν πίσω της. Ηταν πρωινή ώρα και η γυναίκα περίμενε το ασανσέρ όπως επίσης και ο νεαρός. Δεν περίμενε φυσικά ότι ο εφιάλτης της θα ξεκινούσε με το που θα έκλεινε η πόρτα του ανελκυστήρα.

Μόλις πάτησαν το κουμπί για να ανέβουν σε όροφο, ο αδίστακτος κακοποιός έβγαλε μαχαίρι και της το έβαλε στο λαιμό! Της ζήτησε την τσάντα της και όσα χρήματα είχε πάνω της. Η γυναίκα έντρομη και νιώθοντας την απειλή πως μπορεί με μία κίνηση να την σφάξει στην κυριολεξία, του έδωσε τα χρήματα!

Ο νεαρός έγινε… καπνός πριν το θύμα του προλάβει να συνέλθει! Όταν βγήκε από το ασανσέρ την είδαν κάποιοι ένοικοι της πολυκατοικίας σε κατάσταση σοκ. «Μου έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό» κατάφερε να τους πει και στην κυριολεξία είχε γουρλώσει τα μάτια της από τον φόβο.

Η γυναίκα κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία, ωστόσο ο ληστής παραμένει άφαντος.

Ο ληστής των ασανσέρ είχε να εμφανισθεί στην Πάτρα δυο χρόνια. Φυσικά δεν είναι αναγκαίο ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο. Τον Απρίλιο του 2016 37χρονος αλλοδαπός στρίμωχνε στο ασανσέρ κυρίως ηλικιωμένες κυρίες και τους άρπαζε ότι χρήματα είχαν πάνω τους!

Επρόκειτο για έναν 37χρονο Αλβανό ο οποίος μετά την τελευταία ληστεία, εκείνη την εποχή, ηλικιωμένης στα Ψηλά Αλώνια και την αρπαγή τσάντας από γυναίκα στην Καραϊσκάκη, έπεσε στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ.

Ο  37χρονος, εντόπιζε τα θύματά του, κυρίως ηλικιωμένες γυναίκες. Κατόπιν τις ακολουθούσε μέχρι το σπίτι τους και από εκεί και πέρα έβαζε σε εφαρμογή το σχέδιό του. Οι ηλικιωμένες άνοιγαν με τα κλειδιά τους την είσοδο της πολυκατοικίες και αυτός τους ακολουθούσε μέχρι το ασανσέρ. Στη συνέχεια έμπαινε μέσα μαζί τους και από εκεί και πέρα τις χτυπούσε και με την απειλή μαχαιριού, τους αφαιρούσε όλα τα χρήματά τους.

Όπως απεδείχθη κατά την προανακριτική διαδικασία, ο 37χρονος Αλβανός είχε εμπλακεί σε 4 περιπτώσεις ληστείας και σε άλλες 4 περιπτώσεις κλοπών. Σε όλες ακολουθούσε την ίδια μέθοδο, ώστε να μην μπορούν να αντιδράσουν τα θύματά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ