Βραυρώνα: Ζωντανό γεννήθηκε το βρέφος που πέταξαν στα σκουπίδια οι γονείς του

«Εάν το μωρό ήταν ζωντανό όταν γεννήθηκε δεν θα υπερασπιστώ το ζευγάρι»

Εξέλιξη σοκ στην υπόθεση στη Βραυρώνα καθώς όπως αποκαλύπτει το Live News το βρέφος που πέταξαν οι γονείς του στα σκουπίδια, γεννήθηκε ζωντανό.

Σύμφωνα με την εκπομπή Live News η νεκροψία νεκροτομή έδειξε πως το βρέφος το οποίο πέταξαν στα σκουπίδια οι γονείς του γεννήθηκε ζωντανά και με βάση αυτές τις εξελίξεις θα δικαστούν για ανθρωποκτονία.

Απομένουν κάποιες συμπληρωματικές εξετάσεις ωστόσο, το παιδί γεννήθηκε ζωντανό χωρίς να έχει γίνει γνωστό εάν πετάχτηκε στη σακούλα πριν δολοφονηθεί ή μετά.

Ο Γρηγόρης Λέων, ιατροδικαστής και πρόεδρος ιατροδικαστών, μίλησε στο LIVE NEWS για το τι μπορεί να δείξει η ιατροδικαστική έκθεση.

«Ο ιατροδικαστής ήταν σίγουρο πως θα καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα. Ένα στοιχείο που μπορούμε να έχουμε σε μία τέτοια υπόθεση είναι οι κακώσεις οι οποίες διακρίνονται σε προθανάτιες ή μεταθανάτιες. Λογικά θα ανευρεθεί και ο πλακούντας και ο ομφάλιος λώρος. Αυτό που περιμένει ένας ιατροδικαστής είναι αυτά που είδε με το μάτι να τα επιβεβαιώσει και ιστολογικά. Η νεκροτομία μας δίνει ένα ασφαλές συμπέρασμα. Ένας ιατροδικαστής μπορεί να καταλάβει την ηλικία του βρέφους». 

«Εάν το μωρό ήταν ζωντανό όταν γεννήθηκε δεν θα υπερασπιστώ το ζευγάρι»

O Δημήτρης Ζορμπάς, δικηγόρος της μητέρας και του πατέρα του βρέφους δήλωσε  ότι αν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις από την έρευνα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών πως το βρέφος γεννήθηκε ζωντανό και δολοφονήθηκε στη συνέχεια, θα παραιτηθεί από την υπεράσπιση των εντολέων του.

«Θα δω την ιατροδικαστική έκθεση κι αν καταλήξω στο συμπέρασμα – όπως έχω αναφέρει – από τα στοιχεία της δικογραφίας και από την επικοινωνία που θα έχω με τους εντολείς μου ότι έχει τελεστεί το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, θα παραιτηθώ από τη υπόθεση».

Ειδικά για το ζευγάρι σχολίασε ο δικηγόρος ότι πρόκειται για ταλαιπωρημένα άτομα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η μητέρα είναι σωματικά στα όρια της κακοποίησης, φέρει μώλωπες και είναι καταβεβλημένη. Νομίζω δεν έχει καταλάβει και καλά τι έχει γίνει. Δεν είναι άνθρωποι ενδεχομένως με την δική μας αντιληπτική ικανότητα. Η μητέρα έχει άλλο ένα παιδάκι, ένα κοριτσάκι 2 ετών που ζει στο Νεπάλ μαζί με τον πρώην σύζυγό της. Εμένα μου μετέφεραν και οι δύο ότι επιθυμούσαν αυτό το τέκνο και δεν είχαν πρόθεση να σκοτώσουν το νεογνό». 

Και συμπλήρωσε για το ζευγάρι ο κ Ζορμπάς: «Μου έκανε εντύπωση σήμερα που πήγαμε στην κυρία Ανακρίτρια για να πάρουμε την προθεσμία για την απολογία της Πέμπτης, ήταν πολύ απαθής και δεν απαντούσε ευθέως και στις δικές μου ερωτήσεις, νομίζω όμως ότι αυτό έχει να κάνει με τον φόβο που έχει αναπτύξει».

ΠΗΓΗ