Συγκέντρωση ειδών για τους μετανάστες της παραλιακής ζώνης της Πάτρας

Από την Κίνηση Υπεράσπισης

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και ρουχισμού για τους πρόσφυγες. Σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών της Πάτρας τονίζει τα εξής:

«Οι άνθρωποι και οι εθελοντές της Αλληλεγγύης της πόλης μας για τους πρόσφυγες, συνεχίζουν να δίνουν το παρόν στο καυτό ζήτημα της επιβίωσης των ανθρώπων αυτών.

Καθημερινά, ένα χρόνο τώρα γίνεται μια τιτάνια προσπάθεια για να εξασφαλιστεί, να μαγειρευτεί και να διανεμηθεί ένα γεύμα και ένα πρωινό!
Καθημερινά ,ένα χρόνο τώρα ,η Κίνηση και δεκάδες εθελοντές -φίλοι μας ,η εθελοντική οργάνωση FOODKIND, ο Δήμος της Πάτρας αλλά και δίκτυα αλληλέγγυων από το εξωτερικό δίνουμε την μάχη ,να μην βιώσουν οι πρόσφυγες εκτός από τον εγκλωβισμό κ την πείνα, ούτε να μείνει κάποιος χωρίς ρούχα!
Καθημερινή όμως ήταν και είναι, η παντελής απουσία τού κράτους, ούτε καν στα όρια της ελεημοσύνης(…)για ένα πιάτο φαγητό!!Είναι η ρατσιστική Ευρωτουρκική συμφωνία πού κανοναρχεί αυτήν την απάνθρωπη πολιτική, αφού η κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν έχουν το «προφίλ» του πρόσφυγα!!!

Άραγε το προφίλ του ανθρώπου το έχουν;

Απευθυνόμαστε για άλλη μια φόρα στην διάθεση προσφοράς του καθενός από εμάς. Οι ανάγκες είναι διαρκείς και καθημερινές, ιδιαίτερα αν σκαφθούμε ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι χωρίς καμία στήριξη (κυβερνητική, Ύπατης Αρμοστείας κλπ).
Καλούμε όλους να συνδράμουν στην προσπάθεια για την επιβίωση των προσφύγων.
 Καλούμε φορείς και συλλογικότητες τού λαού, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα μας.

Δίνουμε μια επικαιροποιημένη λίστα ειδών ΠΡΩΤΗΣ ανάγκης:

-Γάλα εβαπορέ/ζάχαρη/σταφίδες/τσάι .Αυτά για το πρωινό.
-Ρύζι/φακές/όσπρια/ηλιέλαιο/τοματοχυμός/πέννες.
-Αθλητικά παπούτσια(Ν°40,41,42,43) κ κάλτσες.
-Μπουφάν.
-Φούτερ(παντελόνια κ μπλούζες)
-Παντελόνια τζην
-Πουλόβερ.

Η συλλογή καθημερινά στο στέκι της Κίνησης στην οδό Ιωάννου Βλάχου 19:

Τρίτη και Τετάρτη: 7.30μμ έως 9.00μμ
Δευτέρα και Πεμπτη: 7.30μμ έως 8.30μμ.»

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ