Η ημέρα της κρίσης σήμερα για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Πάτρα - Κεφαλονιά - Ιθάκη

παρουσία του Υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή

Στις 3 σήμερα το μεσημέρι στη συνεδρίαση του Συμβουλιου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στο Υπουργείο Ναυτιλίας στον Πειραιά, που θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή, θα ανακοινωθούν οι οριστικές αποφάσεις για την τύχη της γραμμής Πάτρα – Σάμη Κεφαλονιάς, Ιθάκη.

Η χθεσινή συνεδρίαση διήρκησε περίπου πέντε ώρες.

Μία σημαντική διαφορά κι ένα λάθος που αφορά στο απογευματινό δρομολόγιο είναι το σημείο απόκλισης των δύο εταιρειών για να τα βρουν και να επαναλειτουργήσει επιτέλους η γραμμή Πάτρα – Σάμη Κεφαλονιάς – Ιθάκη. Μιλώντας στο thebest.gr ο Δήμαρχος της Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας  είπε σκεπτικός πως εδώ και 2 εβδομάδες ο ίδιος τρέχει για το θέμα και δεν βρίσκεται λύση.

«Δεν τα βρήκαν οι δύο εταιρείες και η διαφορά τους έχει να κάνει στα απογευματινά δρομολόγια. Υπήρχε κι ένα λάθος στην αίτηση της μίας εταιρείας που αντί για Πισαετός Ιθάκης – Σάμη έγραφε Πισαετός –Πόρος, το οποίο διορθώθηκε αλλά η άλλη εταιρεία δεν δεχόταν», ανέφερε ο Δήμαρχος της Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας, ο οποίος ακούστηκε ανήσυχος και όχι πολύ αισιόδοξος, ωστόσο θεωρεί ότι καθώς και το Συμβούλιο Ακτοπλοικών Συγκοινωνιών έχει μόνο γνωμοδοτικό και όχι δεσμευτικό χαρακτήρα, μπορεί τις διαφορές των 2 εταιρειών ως προς τα δρομολόγια (η μία εταιρεία θέλει για παράδειγμα 3 δρομολόγια στον Πόρο) να τις παρακάμψει με την απόφαση του και την δύναμη του ο Υπουργός.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ