Αχαΐα: Παραμένουν στα σπίτια τους οι μαθητές στο Μπόσι Καλαβρύτων - Δεν βρέθηκε μεταφορέας

ΑΠΡΟΣΠΕΛΑΣΤΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Διανυούμε τη δεύτερη εβδομάδα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τρεις μαθητές Δημοτικού στο Μπόσι Καλαβρύτων, αντί να βρίσκονται στις σχολικές αίθουσες, παραμένουν στα σπίτια τους.

Αιτία όπως έχει δημοσιευθεί είναι η ακαταλληλότητα του δρόμου, που συνδέει το χωρίο με το σχολείο των Πετσάκων, που θα πρέπει να μεταβούν για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους τα παιδιά. 

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για χωματόδρομο η κατάσταση του οποίου, απέτρεψε ιδιώτες να εκφράσουν συμμετοχή στην ανάληψη μεταφορικού έργου.

Την περυσινή χρονιά ο διαγωνισμός που για ταξί είχε κριθεί άγονος, ωστόσο την μεταφορά των μικρών μαθητών ανέλαβε ιδιωτής με όχημα 4 επί 4.

Φέτος η κατάσταση είναι τραγική όπως καταγγέλουν οι γονείς, καθώς κανείς δεν αναλαμβάνει το μεταφερικό έργο, οδηγώντας τους σε αδιέξοδο.

 Για το θέμα προ ημερών έγινε σύσκεψη με τη συμμετοχή του Δήμου Καλαβρύτων και του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου, όπου υπήρξε η δέσμευση για άμεση αντιμετώπιση του θέματος, κάτι τέτοιο όμως δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα, όπως τονίζουν οι γονείς.

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ