ΔΗ.ΣΥ βήματα και άλματα

Του Χρήστου Βουλδή ,Μέλους του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών- Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών

Το τρένο της προόδου και της ανασυγκρότησης της χώρας έχει ξεκινήσει, έχει ιδεολογικό και προγραμματικό πλαίσιο, γνωρίζει το δρόμο για την ανάπτυξη και την απασχόληση. Έχει οργανωτικό πλαίσιο λειτουργίας σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο, έχει σύμβολο, έχει σχέδιο που λέγεται Σχέδιο Ελλάδα.

Το Συνέδριο της ΔΗ.ΣΥ το τριήμερο 30 Ιουνίου με 2 Ιουλίου είναι το εφαλτήριο μιας νέας ευκαιρίας, μια νέας πορείας για την πατρίδα, για τις νέες και τους νέους που αναζητούν τον τρόπο να ζήσουν και να δημιουργήσουν στην Ελλάδα, για τις νέες και τους νέους που αναζητούν το δρόμο της επιστροφής στην πατρίδα, μια πατρίδα που να δίνει προοπτική ευημερίας, μια πατρίδα δίχως αγκυλώσεις και αποκλεισμούς.

Όπως ανακοινώθηκε και δρομολογείται ήδη, μετά και την πρώτη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης το φθινόπωρο θα γίνουν όλα εκείνα τα βήματα που θα οδηγήσουν σε μια ενιαία παράταξη της σύγχρονης αριστεράς, μια παράταξη που μιλά για Ανθρωπισμό, Σοσιαλισμό, Πολιτικό Φιλελευθερισμό, Διαφωτισμό και Βιώσιμη – Πράσινη Ανάπτυξη. Μια παράταξη με βάση την κοινωνική δικαιοσύνη, ανάμεσα στις κοινωνικές ομάδες, αλλά και ανάμεσα στις γενιές.

Ένα φθινόπωρο έντονο με εκλογή επικεφαλής από την κοινωνική βάση της παράταξης, μέσα από ανοιχτές και διαφανείς διαδικασίες, δημιουργία μητρώου του νέου φορέα με βάση τους πολίτες που προσήλθαν στην ψηφοφορία και όλους όσους άλλους το επιθυμούν, εκλογή συνέδρων με βάση το νέο μητρώο με διαφανείς διαδικασίες. Για να πάμε τον Δεκέμβρη σε Ιδρυτικό συνέδριο της νέας παράταξης, και εκλογή των κεντρικών οργάνων της.

Τα άλματα που πρέπει να γίνουν είναι στην επαφή και στη ζύμωση με όλη την ελληνική κοινωνία, σπίτι σπίτι, γραφείο γραφείο, εργοτάξιο εργοτάξιο, χωράφι χωράφι, δρόμο δρόμο, καφενείο καφενείο,  πανεπιστήμιο πανεπιστήμιο ώστε να γίνει κτήμα και απαίτηση όλων των πολιτών ο πολιτικός ορθολογισμός, το ρεαλιστικό σχέδιο και το όραμα της προόδου που θα πατά στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, στην παράδοση μας, στον πολιτισμό μας, στη μοναδική αξεπέραστη ομορφιά αυτού του τόπου, στις δυνατότητες των Ελληνίδων και των Ελλήνων, στην εμπιστοσύνη στην αξία τους.

Τα άλματα ίσως επιβληθούν, στην περίπτωση πρόωρων εκλογών μέσα στο φθινόπωρο, πιθανά μετά τις γερμανικές εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει στις δημοσκοπήσεις ότι χάνει την πρώτη θέση και ίσως βιαστεί για να προλάβει το ενδεχόμενο να χάνει και τη δεύτερη θέση. Έχει να σταθμίσει μεταξύ του παρατεταμένου κοινοβουλευτικού βίου για πολλούς και μεταξύ μιας εδραιωμένης αξιωματικής αντιπολίτευσης για λιγότερους. Δεν διαφαίνεται κάποιο άλλο κριτήριο με βάση την κυβερνητική του διαδρομή και τις οριακά δημοκρατικές πρακτικές που ακολουθεί.

Η προκήρυξη εθνικών εκλογών δεν εξαρτάται από τη δική μας παράταξη, εμείς οφείλουμε να παραμείνουμε πιστοί στο πλάνο μας και να δώσουμε μάχη όποτε και αν αποφασιστούν εκλογές να είμαστε η πρώτη δύναμη, να μην επιτρέψουμε να χαθούν και άλλα χρόνια και άλλα χρήματα του ελληνικού λαού. Εμείς είμαστε η προοδευτική δύναμη των αλλαγών και της Αλλαγής.

Στη λογική της ευρύτερης και μαζικότερης συμμετοχής στις δημοκρατικές διαδικασίες της παράταξης, καλώ από τη μεριά μου τους δημοκρατικούς πολίτες να συμμετάσχουν με τις θέσεις τους, με τη ψήφο τους, με την ενίσχυση του μητρώου μελών της παράταξης στην προσπάθεια προοπτικής και προόδου. Πιστεύω ότι θα λειτουργήσει καταλυτικά στο άνοιγμα προς τη βάση η υποψηφιότητα για επικεφαλής της διευρυμένης δημοκρατικής παράταξης όλων των προέδρων των κομμάτων που συμμετέχουν σε αυτή και όσων επιπλέον ικανών και αναγνωρισμένων στελεχών έχουν την ικανότητα να ηγηθούν της προοδευτικής Παράταξης. Η εποχή επιβάλλει και απαιτεί συνθέσεις και συγκλίσεις με σεβασμό στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε προσώπου, κάθε συντρόφου. Η ενότητα και η συνοχή εξασφαλίζεται με τη ξεκάθαρη εντολή της βάσης για το ποιος θα σύρει πρώτος το χορό.

Πάμε όλοι μαζί με ελευθερία και θάρρος σκέψης και λόγου, κοιτώντας τη μεγάλη εικόνα, να χτίσουμε ένα γερό, καθαρό σοσιαλιστικό δημοκρατικό κόμμα για τον πολίτη, την Ελλάδα, την Ευρώπη, την Υφήλιο με επίγνωση ότι κανείς δεν είναι τόσο μεγάλος ώστε να μπορεί μόνος του και κανείς δεν είναι τόσο μικρός ώστε να αισθάνεται περιττός.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ