Πανηγυρική πρόκριση για τον Πανιώνιο

3-2 τη Γκόριτσα στη Σλοβενία

Ο Πανιώνιος μετά τη νίκη με 2-0 στη Νέα Σμύρνη κέρδισε δεύτερη φορά τη Γκόριτσα, αυτή τη φορά με 3-2 στη Σλοβενία και πήρε πανηγυρική πρόκριση για τον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League. 

Τα γκολ για τους «κυανέρυθρους» σημείωσαν οι Μασούρας (11'), Γεσίλ (16') και Λάμπρου (23'), ενώ οι Σλοβένοι ισοφάρισαν προσωρινά στο 15’ με πέναλτι του Κάπιτς, ενώ ο ίδιος παίκτης με δεύτερο πέναλτι σκόραρε και στο 67ο λεπτό. Να σημειωθεί ότι στη Σλοβενία βρέθηκαν 100 φίλοι του Πανιώνιου. 

Ο Πανιώνιος στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Στο ματς του Ισραήλ δεν θα αγωνιστούν οι Ιρανοί Μασούντ και Χατζησαφί, λόγω της κόντρας του Ιράν με το Ισραήλ. 

Οι παίκτες του Γρηγορίου από το πρώτο λεπτό είχαν τον έλεγχο και με υποδειγματικές αντεπιθέσεις κατάφεραν να γίνουν επικίνδυνοι, να σκοράρουν και να… καθαρίσουν πρόωρα το ματς. 

Στο 11’ ο Μασούντ βρήκε εντυπωσιακά τον Μασούρα κι αυτός με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σαββίδης υπέπεσε σε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κάπιτς και ισοφάρισε. Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων ο Πανιώνιος πήρε εκ νέου κεφάλι στο σκορ. Οι «κυανέρυθροι» άλλαξαν υποδειγματικά την μπάλα και ο Γεσίλ σε κενή εστία, μετά από την πάσα του Λάμπρου σημείωσε το 2-1. 

Στο 23’ ο Λάμπρου με πολύ όμορφο τελείωμα σημείωσε το 3-1, ενώ ο Πανιώνιος συνέχιζε να πιέζει και να χάνει κλασικές ευκαιρίες. Σπουδαία ευκαιρία απώλεσε ο Γεσίλ στο 57’, που δεν πρόλαβε την μπάλα του Μασούντ. Στο 66’ ο Μασούντ έκανε πέναλτι και ο Κάπιτς μείωσε για το τελικό 3-2. 


Γκόριτσα – Πανιώνιος 2-3 (Novasports 3)

Γκολ: 15' πεν., 67' πεν. Κάπιτς - 11' Μασούρας, 16' Γεσίλ, 23' Λάμπρου

Κίτρινες κάρτες: Φιλίποβιτς, Γκρούντινα, Κόλεντς - Μασούρας

Κόκκινες κάρτες: -

Γκόριτσα: Σόρτσαν, Κέλτσερ, Σκάραμποτ, Γκρέγκοριτς, Κάπιτς, Φιλίποβιτς (56' Μάρινιτς), Κόλεντς (80' Χούμαρ), Γκρούντινα, Οσούγι, Ζιγκόν (68' Ναγκόντε), Τσουρκ. 

Πανιώνιος: Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά (60' Ταπόκο), Οικονόμου, Χατζισαφί, Σαββίδης, Κόρμπος, Μασούρας (68' Σαραμαντάς), Μασούντ, Λάμπρου (81' Γκιοατά), Γεσίλ.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ