Βραυρώνα: Ενώπιον του εισαγγελέα σήμερα η μητέρα του άτυχου βρέφους

Ενώπιον του εισαγγελέα αναμένεται να βρεθεί σήμερα η μητέρα του άτυχου βρέφους που εντοπίστηκε νεκρό σε χωματερή της Βραυρώνας.

Η μητέρα νοσηλεύεται ήδη σε νοσοκομείο της Αθήνας. Αρχικά, ήταν προγραμματισμένο να πάρει εξιτήριο χθες, Κυριακή (12/5), ωστόσο η κατάσταση της υγείας της ανάγκασαν του γιατρούς να την κρατήσουν μία ημέρα επιπλέον. Συνεπώς, σήμερα η μητέρα του βρέφους, υπήκοος του Νεπάλ, μετά το εξιτήριο θα μεταβεί απευθείας στον εισαγγελέα για να καταθέσει πώς έγιναν όλα.

Να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής η μητέρα του βρέφους έχει υποστηρίξει ότι δεν είχε σκοπό να το βλάψει, ενώ δεν είχε γνωστοποιήσει την εγκυμοσύνη της καθώς φοβόταν πως θα έχανε τη δουλειά της. Η ίδια εργαζόταν σε ξενοδοχείο. Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια, στη συνέχεια σκόπευε να γνωστοποιήσει την εγκυμοσύνη της.

Φως στον θάνατο του βρέφους θα ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση

Σήμερα αναμένονται επίσης τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης στη σορό του άτυχου βρέφους. Αυτά αναμένεται να δώσουν φως στα αίτια του θανάτου του, αν δηλαδή το μωρό γεννήθηκε νεκρό ή αν έχασε τη ζωή του εφόσον είχε γεννηθεί.

Βαρύ το κατηγορητήριο

Υπενθυμίζεται πως οι δύο γονείς είναι αντιμέτωποι με τη βαρύτατη κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού. Μάλιστα, σε βάρος του άνδρα από το Νεπάλ ασκήθηκε ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα για τετελεσμένη ανθρωποκτονία.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε ήδη στον ανακριτή όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για την Τρίτη ώστε να ετοιμάσει την απολογία του. Από την πλευρά τους, οι Αρχές αντιμετωπίζουν την υπόθεση ως δολοφονία.

Τι ανέφερε ο δικηγόρος του ζευγαριού

Ο Δημήτρης Ζορμπάς, δικηγόρος του ζευγαριού, μίλησε στο Mega για την υπόθεση, δηλώνοντας: «Δεν έχω ακόμα στα χέρια μου τη δικογραφία και είχα μια μικρή επικοινωνία με τον πελάτη μου, ο οποίος έχει πάρει προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη. Ο ίδιος μου είπε ότι δεν γνώριζε ότι στη σακούλα είχε το νεκρό βρέφος. Μου είπε ότι η σύζυγός του γέννησε νεκρό το βρέφος και εκείνη το έβαλε στη σακούλα, χωρίς να του πει ότι μέσα βρίσκεται το βρέφος. Εάν διαπιστώσω ότι έχουν κάνει αυτήν την αποτρόπαια πράξη, τότε δεν θα συνεχίσω να είμαι δικηγόρος κανενός».

Αρχικά, ο πατέρας του βρέφους ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τίποτα για το βρέφος που βρέθηκε νεκρό στη χωματερή της περιοχής. Ωστόσο, στη συνέχεια, ομολόγησε ότι ήταν αυτός που πέταξε το έμβρυο σε έναν κάδο απορριμμάτων, ισχυριζόμενος ότι ήταν νεκρό. Στην πορεία άλλαξε και πάλι την θέση του.

https://www.newsbomb.gr/