ΔΕΙΤΕ τη Βουλή LIVE - Απαντά ο Π. Καμμένος για το Noor 1 - Κατατίθενται εντός των επόμενων ημερών οι καταγγελίες Γιαννουσάκη

Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει ο ΠΑΟ, θυγατρική του ΟΣΦΠ

Από το βήμα της Βουλης, τοποθετήθηκε ο Πάνος Καμμένος, αναφορικά με τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με δημοσίευμα που παρουσίαζε τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού με τον καταδικασμένο σε ισόβια κάθειρξη, Μάκη Γιαννουσάκη, για την υπόθεση του πλοίου Noor1, που μετέφερε περισσότερους από 2 τόνους ηρωίνης. 

 

 

Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ του υπουργού Εθνικής Άμυνας και του Άδωνι Γεωργιάδη που είχε καταθέσει την ερώτηση.

Στη Βουλή οι καταγγελίες Γιαννουσάκη

Στη Βουλή διαβιβάζεται εντός των επόμενων ημερών η αναφορά του ισοβίτη κρατούμενου για την υπόθεση του "Noor-1", Μάκη Γιαννουσάκη, όσον αφορά στο σκέλος των καταγγελιών του που αφορούν πολιτικά πρόσωπα σχετικά με πιέσεις που φέρεται να δέχθηκε για να εμπλέξει στην υπόθεση του ναρκοπλοίου τον εφοπλιστή, Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς και ενός ιδιώτη με το ίδιο περιεχόμενο. 
Τον ίδιο δρόμο αναμένεται να πάρει και το προσεχές διάστημα και η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι -σύμφωνα με πληροφορίες-  ο φάκελος που θα σταλεί στη Βουλή θα περιλαμβάνει όλες τις καταγγελίες για την επίμαχη υποθεση που αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα, τα οποία φέρονται να έχουν οποιαδήποτε εμπλοκή στην υποθεση.
Παράλληλα, οι δικαστικές αρχές θα συνεχίσουν την έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα.
Σε ό,τι αφορά τυχόν διερεύνηση πειθαρχικών ερευνών για την εισαγγελέα Πειραιά, Ειρήνη Τζίβα, επίσης διενεργείται έρευνα.
Στο μεταξύ, συμπληρωματικά στοιχεία σχετικά με τους χρηματοδότες στην υπόθεση μεταφοράς των 2 τόνων και 120 κιλών ηρωίνης με το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο "Noor 1", που εντοπίστηκε και δεσμεύτηκε τον Ιούνιο του 2014 στη Βλήχα Ελευσίνας, αναμένεται να καταθέσει την Τετάρτη 28 Ιουνίου στην ανακρίτρια Πειραιά, που χειρίζεται την υπόθεση, ο καταδικασθείς επιχειρηματίας Μάκης Γιαννουσάκης.

Διαβάστε επίσης