Μορέας vs Ολυμπία Οδός: Τι επιλέγουν οι Ηλείοι

Δύο επιλογές για να ταξιδέψουν

Δύο επιλογές για να ταξιδέψουν προς την Αθήνα έχουν οι κάτοικοι της Ηλείας. Ποιο δρόμο επιλέγουν όμως από τη στιγμή που τόσο η Ολυμπία Οδός όσο και ο Μορέας παραδόθηκαν στο σύνολό τους και υπάρχει μέτρο σύγκρισης;

Οι κάτοικοι της νότιας Ηλείας παραδοσιακά επιλέγουν τη νότια διαδρομή που είναι ποιο κοντά σε αυτούς, οπότε κερδίζουν χρόνο και χιλιόμετρα από το να διασχίσουν όλη την Ηλεία για να φτάσουν πρώτα στην Πάτρα. Η επιλογή του Μορέα για αυτούς, παρά το τμήμα Καλό Νερό - Τσάκωνα - που έχει δεχθεί βελτιώσεις τελευταία - αποτελεί το δρόμο που θα τους οδηγήσει στην πρωτεύουσα γρήγορα και με ασφάλεια.
Ένας σημαντικός λόγος πέρα από τους παραπάνω είναι πως η κίνηση δεν είναι μεγάλη και τις περισσότερες φορές υπάρχει μεγάλη άνεση στην οδήγηση.
Αλλά και αρκετοί πολίτες από την κεντρική Ηλεία επιλέγουν να ταξιδέψουν μέσω Τριπόλεως αφού έχουν την ίδια άποψη ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού στο τμήμα Πάτρα - Αθήνα. Βλέπετε το γεγονός ότι πολύ συχνά συμβαίνουν σοβαρά τροχαία ατυχήματα σε όλο το μήκος της Πατρών - Πύργου, λειτουργεί αποτρεπτικά στο να επιλέξουν αυτή τη διαδρομή και ακολουθούν γραμμή προς Καλό Νερό, αφού παρά την παλαιότητα της οδού και τον επαρχιακό του χαρακτήρα, θεωρούν πως μπορούν πιο γρήγορα και με περισσότερη ασφάλεια μπορούν να φτάσουν στον προορισμό τους.

Ταξιδιώτες που χθες στην επιστροφή του Πάσχα επέλεξαν την Ολυμπία Οδό έφτασαν να κάνουν έως και έξι ώρες τη διαδρομή των τριών ωρών λόγω της μεγάλης κίνησης αφού από εκεί επιστρέφει πολύ μεγάλος αριθμός οχημάτων από όλη την Ήπειρό, τη Δυτ. Στερεά και την Πελοπόννησο και σε αυτή την περίπτωση ο Μορέας φαίνεται να έχει πλεονέκτημα.

Βέβαια υπάρχουν και εκείνοι οι οδηγοί που έως τώρα ακολουθούσαν τη διαδρομή μέσω του Μορέα αλλά θεωρούσαν πως έκαναν το γύρο της Πελοποννήσου για να φτάσουν στον προορισμό τους και μόλις λειτούργησε η Ολυμπία Οδός ακολούθησαν και πάλι τη γνωστή διαδρομή μέσω Πατρών.

Από την άλλη υπάρχει και η μερίδα αυτή των Ηλείων που θεωρεί πως ο συντομότερος δρόμος που μπορεί να υπάρξει για αυτούς θα είναι η ολοκλήρωση της οδού Πύργου - Τριπόλεως που μπορεί να μειώσει κατά πολύ το χρόνο του ταξιδιού προς την Αθήνα κοντά στις δύο ώρες εφόσον το τμήμα έως την Τρίπολη κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο που η διαδρομή Ολυμπία - Βυτίνα να φτάσει τη μια ώρα…

ilialive

Διαβάστε επίσης