Ολοκληρώθηκε ο Α’ κύκλος προβολών της «ΣΙΝΕ-ΠΑΡΕΑΣ»

της ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑΣ για την περίοδο 2016-17

Η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ www.koinotopia.gr στα πλαίσια των πολιτιστικών της δράσεων, συνέχισε για μία ακόμη χρονιά τον κύκλο προβολών της και αυτή τη χρονιά, κάτω από τον τίτλο «Σινε-Παρέα».

Τον Οκτώβριο προβλήθηκε το Doubt (Αμφιβολία) 2008 σε σκηνοθεσία John Patrick Shanley, μια ταινία για την αμφιβολία και τη βεβαιότητα, στην οποία η Αδερφή Αλοίσιους κατηγορεί τον Πατέρα Φλιν για σεξουαλική αποπλάνηση ανηλίκου, με μόνο στοιχείο τη διαίσθησή της. Το Νοέμβριο παρακολουθήσαμε το Nightcrawler (Νυχτερινός Ανταποκριτής) 2014 σε σκηνοθεσία Dan Gilroy με πρωταγωνιστή τον Λούι που προκαλούσε τρόμο, απέχθεια και συνάμα μια παράξενη γοητεία, όντας ένα καθαρό προϊόν της καπιταλιστικής, καταναλωτικής κοινωνίας και φορέας του διαστρεβλωμένου αμερικανικού ονείρου. Το Δεκέμβριο είδαμε το The dead zone (Η νεκρή ζώνη) 1983 σε σκηνοθεσία David Cronenberg, που αφηγήθηκε τη φανταστική, συγκινητική και ηρωική ζωή του Τζον Σμιθ, ενός ήρωα με τόσο συνηθισμένο όνομα στην Αμερική, αλλά με ένα σπάνιο χάρισμα – να βλέπει το μέλλον.

Μετά τις ταινίες ακολούθησε συζήτηση όπως και τα προηγούμενα χρόνια, που αποδείχτηκε εξίσου ενδιαφέρουσα με την ίδια την προβολή.

Οι προβολές γίνονται στον πολυχώρο της Κοινο_Τοπίας Μαιζώνος 139 και Παντανάσσης 4ος όροφος (έναντι Δημαρχιακού Μεγάρου) στην Πάτρα με δωρεάν είσοδο αλλά με κάρτα κράτησης θέσης η οποία δίνεται από τη γραμματεία της Κοινο_Τοπίας με σειρά προτεραιότητας. Πληροφορίες στο 2615.002009. Ώρα προσέλευσης 7.45μμ. Έναρξη προβολής 8.00μμ.Υπεύθυνοι για τη φετινή περιπλάνηση της Σινε-Παρέας είναι ο Κώστας Νταλιάνης και ο Χρήστος Σκλίβας.

Υπολειπόμενο πρόγραμμα προβολών της Σινε-Παρέας για την περίοδο 2016-17

1.  Τετάρτη 11 Ιανουαρίου The purple rose of Cairo (Το πορφυρό ρόδο του Καΐρου), 1985 σε σκηνοθεσία  Woody Allen

2.  Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου Nothing but the truth (Και μόνο την αλήθεια), 2008 σε σκηνοθεσία Rod Lurie

3.  Τετάρτη 8 Μαρτίου Autumn Sonata (Φθινοπωρινή Σονάτα), 1978 σε σκηνοθεσία Ingmar Bergman

4.  Τετάρτη 5 Απριλίου On the waterfront (Το λιμάνι της αγωνίας), 1954 σε σκηνοθεσία Elia Kazan

5.  Τετάρτη 3 Μαΐου Happy-Go-Lucky (Τυχερή κι ευτυχισμένη), 2008 σε σκηνοθεσία Mike Leigh

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ