Ο Τάκης Πετρόπουλος στο Έλος της Αγυιάς για την ολοκλήρωση των εργασιών Πρασίνου και στο Πλατανόδασος

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πρασίνου Τάκης Πετρόπουλος, με τον Συντονιστή Εθελοντικών Ομάδων Πρασίνου Δημήτρη Σουγλέρη, επισκέφτηκαν την Κυριακή το πρωί το Έλος της Αγυιάς,  αφού ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των εργασιών Πρασίνου, με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό, καθώς αναδείχθηκε η ομορφιά της πλούσιας άγριας χλωρίδας.

Την ερχόμενη εβδομάδα, ο Αντιδήμαρχος και ο Δημήτρης Σουγλέρης θα επισκεφτούν μαζί με τον Δημοτικό Σύμβουλο και Υπεύθυνο του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων, Γιώργο Μαγιάκη τη νότια πλευρά του Έλους, που υπάρχουν ιδιοκτησίες στα όρια του, προκειμένου να διευθετηθεί η διαχείριση του πρασίνου στο σημείο με όρους ασφαλείας, τόσο για το οικοσύστημα του μοναδικού Υγροβιότοπου, όσο και των περιοίκων.

Η δεύτερη φάση των εργασιών στο Έλος Αγυιάς αφορά στον καλαμιώνα κατά μήκος και των δύο πλευρών της πεζογέφυρας, με στόχο να διευκολυνθεί η παρατήρηση της άγριας πανίδας, από τους πολυπληθείς ντόπιους και ξένους επισκέπτες.

Με στόχο τη συνεχή βελτίωση της διαχείρισης του αστικού και περιαστικού πρασίνου, πρόκειται άμεσα να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη, με τη συμμετοχή επιστημονικού στελεχιακού δυναμικού του Δήμου, εθελοντές γεωπόνους, περιβαλλοντολόγους, δασολόγους, πανεπιστημιακούς και φορείς της ευρύτερης περιοχής του Έλους, για τη συγκρότηση μιας μικτής Εθελοντικής Ομάδας του Έλους της Αγυιάς, παρόμοια με αυτή του Πλατανόδασους.

Παράλληλα, με συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, απομακρύνθηκε από το Έλος η άστεγη που διέμενε εκεί.

dsc_8597.jpg

ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟ ΠΛΑΤΑΝΟΔΑΣΟΣ

Μετά την περιοδεία τους στο Έλος της Αγυιάς, ο Αντιδήμαρχος Τάκης Πετρόπουλος και ο Δημήτρης Σουγλέρης, συμμετείχαν σε γιορτή που οργάνωσε στο Πλατανόδασος η οικεία Ομάδα Εθελοντών, ανταποκρινόμενοι σε πρόσκλησή τους.

Στη γιορτή στο Πλατανόδασος συμμετείχαν από τη Δημοτική Αρχή και οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Ασπράγκαθος, Παύλος Σκούρας και Γιώργος Μαγιάκης, καθώς και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ρίου Νίκος Κορωναίος.