Μια ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη γιορτή στην Πάτρα για τα 34 χρόνια της "Φλόγας" - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αγάπη δίχως όρους

Η καρδιά της Αχαΐας χτύπησε το Σάββατο στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου με πρωταγωνιστές εκατοντάδες μαθητές 32 Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων οι οποίοι δίδαξαν την αγάπη προς τον συνάνθρωπο και ειδικότερα στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και φίλοι ανταποκρίθηκαν με προθυμία στο κάλεσμα του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» Τμήμα Πάτρας και των Τμημάτων Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κι έστησαν μία ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο κέντρο της πόλης την οποία απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι. 

dsc02975_10-12.jpg

Στόχος της εκδήλωσης, που τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος,  ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο στα παιδιά, η διάδοση του μηνύματος της «ΦΛΟΓΑΣ», η γνωστοποίηση του έργου της και η συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυσή του, αλλά και η έμπρακτη άσκηση των μαθητών, μελλοντικών πολιτών, στην εθελοντική προσφορά.

dsc02984_10-12.jpg

Η προσπάθεια τους είχε ως αποτέλεσμα τη συγκέντρωση του ποσού των 9.226 ευρώ. Χρήματα τα οποία θα διατεθούν για την στήριξη της λειτουργίας των ξενώνων της «ΦΛΟΓΑΣ» όπου φιλοξενούνται εντελώς δωρεάν τα παιδιά από την περιφέρεια για το πολύμηνο διάστημα που διαρκεί η θεραπεία τους. Μάλιστα τα αυξημένα αιτήματα οικογενειών για φιλοξενία οδήγησαν στην δημιουργία και δεύτερου ξενώνα, ο οποίος εγκαινιάζεται την Πέμπτη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο νέος ξενώνας βρίσκεται δίπλα στον παλαιό και στο κτίριο που στεγάζει τα αυτόνομα διαμερίσματα για τα παιδιά που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση. Τα τρία σπίτια των παιδιών βρίσκονται ακριβώς δίπλα στα παιδιατρικά νοσοκομεία κι έτσι δεν ταλαιπωρούνται με μετακινήσεις για τη θεραπεία τους.       

dsc03092_-10-12.jpg

Η διοίκηση, οι γονείς, τα παιδιά και οι φίλοι της «ΦΛΟΓΑΣ» εκφράζουν δημοσίως τις ευχαριστίες τους στους διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς τους γονείς και κυρίως στους μαθητές των σχολείων που συμμετείχαν στην  εκδήλωση και συγκεκριμένα τα εξής σχολεία: 2ο, 7ο, 15ο, 32ο, 38ο, 59ο, 66ο Νηπιαγωγείο Πατρών, Νηπιαγωγείο Τέμενης και Ιδ. Νηπιαγωγείο «Μικρό Γυρί», 1o, 4o, 9o, 15o, 16o, 17o, 18o, 25o, 26o, 32o, 35o, 40ο, 44o, 61o Δημοτικά Πατρών, 1ο Δημοτικό Οβρυάς, Δημοτικό Αγίου Βασιλείου, Δημοτικό Βραχνεΐκων, Δημοτικό Κ. Καστριτσίου, Δημοτικό Τέμενης, Πειραματικό 2/θεσιο & 8/θεσιο Δημοτικό Πανεπιστημίου Πατρών) και η ομάδα εθελοντισμού «Ενεργός Πολίτης και Περιβάλλον» του 9ου Γυμνασίου Πατρών. Με τα τραγούδια τους, τα συνθήματά τους και τα όμορφα λόγια τους  έστειλαν παντού μηνύματα αγάπης και ελπίδας στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Η όλη εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από παιδικές χορωδίες και την Μπαντίνα του Δήμου Πατρέων.    

dsc02996_10-12.jpg

Ολοι μαζί οι συμμετέχοντες έστησαν το «Δέντρο των Ευχών», όπου μικροί και  μεγάλοι κρέμασαν τις ευχές τους και τα στολίδια που έφτιαξαν.     

Επίσης η ΦΛΟΓΑ ευχαριστεί θερμά τη Δημοτική Αρχή με επικεφαλής το Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη όπως και τους υπαλλήλους των εμπλεκόμενων υπηρεσιών οι οποίοι με  προθυμία ανταποκρίθηκαν σε κάθε αίτημα των διοργανωτών. Θερμές ευχαριστίες προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και ιδιαίτερα τον βοηθό περιφερειάρχη για θέματα υγείας και πρόνοιας Αντώνη Χαροκόπο, τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Ευάγγελο Πασσά και ιδιαίτερα τις υπεύθυνες των Τμημάτων Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων Άρτεμις Παπακωνσταντινοπούλου και Ανδρεάννα Κουφού, την εταιρεία ΛΟΥΞ Μαρλαφέκας για τη δωρεάν διάθεση αναψυκτικών, την οικογένεια Τίγκα για τη δωρεάν ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης, την οικογένεια Καϊμακά για τη δωρεάν μεταφορά των πάγκων και τέλος τους καταστηματάρχες της οδού Ρήγα Φεραίου που με τη στάση τους διευκόλυναν την εκδήλωση.   

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ