Ενοικίαση αυτοκινήτου: Γνωρίζετε τα 4 μυστικά για την καλύτερη προσφορά;

Όλα τα βήματα

Σχεδιάζοντας πως θα περάσετε καλύτερα την άδειά σας, έχετε σκεφτεί σχεδόν τα πάντα εκτός από την ενοικίαση αυτοκινήτου. Βρήκατε τέλεια προσφορά για κατάλυμα, εντοπίσατε τα καλύτερα εστιατόρια για φαγητό, ξέρετε σχεδόν απ’ έξω και ανακατωτά τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα. 

Για τη μετακίνησή σας όμως, τι κάνατε; Η ενοικίαση αυτοκινήτου έχει κάποια μυστικά για να πετύχετε την καλύτερη τιμή. Η επιλογή κατηγορίας αυτοκινήτου, η εποχή της ενοικίασης και οι ιστοσελίδες σύγκρισης τιμών είναι μερικά χρήσιμα εργαλεία για να σας βοηθήσουν να βρείτε μια καλή προσφορά. Κι αν εξακολουθείτε να αισθάνεστε μπερδεμένοι, συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω τα αναλυτικά βήματα, που θα ακολουθήσετε για να αναγνωρίσετε μια προσφορά, μόλις τη βρείτε.
 

1. Ενοικίαση αυτοκινήτου: Ελέγξτε την πολιτική κάθε εταιρείας και τις επιπλέον προσφορές

Για να καταλήξετε σε ποια εταιρεία θα απευθυνθείτε για την ενοικίαση αυτοκινήτου πρέπει να σκεφτείτε, παραμέτρους όπως:

  •  Πόσα διατίθεστε να πληρώσετε,
  • Τι τύπο οχήματος θα οδηγήσετε,
  • Ποιος είναι ο προορισμός σας

Αξίζει να εξερευνήσετε την πολιτική κάθε εταιρείας πριν πάρετε μια απόφαση. Αν ξέρετε ποιες εταιρείες έχουν αυτό που θέλετε να βρείτε, θα βάλετε αυτές σε προτεραιότητα. Για παράδειγμα αν προτεραιότητά σας είναι οι εξαιρετικά χαμηλές τιμές, ίσως θα πρέπει να συμβιβαστείτε ως προς το πόσο πολυτελές θα είναι το αμάξι, που θα οδηγήσετε.

Κάθε εταιρεία έχει διαφορετική πολιτική σε ορισμένα θέματα. Υπάρχουν εταιρείες που επιτρέπουν δωρεάν την παράδοση και παραλαβή σε διαφορετικό σημείο. 


2. Ενοικίαση αυτοκινήτου Αθήνα: Κάντε σύγκριση τιμών

Οι επιλογές για όποιον ψάχνει ενοικίαση αυτοκινήτου Αθήνα είναι αμέτρητες. Από αυτήν την άποψη είναι εύκολο να χαθεί κανείς μέσα στις αμέτρητες επιλογές. Συνήθως είναι το πρώτο μέρος από το οποίο πρέπει να ξεκινήσετε, όταν ψάχνετε να βρείτε την καλύτερη προσφορά. Πως λειτουργούν; Απλούστατα.

  • Επιλέξτε το όχημα της προτίμησής σας και την ημερομηνία κατά την οποία θέλετε να νοικιάσετε αμάξι. Δοκιμάστε την αναζήτηση σε διάφορες ιστοσελίδες για να βρείτε την καλύτερη δυνατή τιμή. 
  • Μερικές ιστοσελίδες αναζήτησης τιμών και διαθέσιμων αυτοκινήτων σας επιτρέπουν να βάλετε και εκπτωτικούς κωδικούς για να πετύχετε ακόμη χαμηλότερη τιμή. Με μια σύντομη αναζήτηση στο διαδίκτυο θα βρείτε ακόμη χαμηλότερες τιμές. 
  • Προτού χαρείτε με τις χαμηλές τιμές, φανείτε επιφυλακτικοί. Δε σημαίνει, ότι η χαμηλότερη προσφορά είναι και η καλύτερη. Κάποιες εταιρείες, περιλαμβάνουν στην πολιτική τους επιπρόσθετα τέλη και κρυφές χρεώσεις. Οπότε πριν υπογράψετε οτιδήποτε, διαβάστε τα ψιλά γράμματα.

 

3. Ενοικιάσεις αυτοκινήτων: Πότε να κάνετε κράτηση και τι να προσέξετε

Κάντε την κράτησή σας τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν ταξιδέψετε για να πετύχετε την καλύτερη τιμή. Αυτό είναι το πλέον ενδεδειγμένο χρονικό περιθώριο για να πάρετε το αμάξι, που θέλετε στην πλέον συμφέρουσα τιμή. Αν περιμένετε περισσότερο μπορεί άλλοι πελάτες να έχουν προλάβει τα αμάξια.

Και ως γνωστόν η τιμή διαμορφώνεται βάσει ζήτησης. Λιγότερα αμάξια σημαίνει ακριβότερες τιμές για εσάς. Θα είστε πιο σίγουροι με τις ενοικιάσεις αυτοκινήτου αν κάνετε έγκαιρα την κράτησή σας. Επίσης θα αποφύγετε χρεώσεις, που σας φορτώνουν τελευταία στιγμή και υπό πίεση, όταν για παράδειγμα σας δίνουν μεγαλύτερης κατηγορίας αμάξι ελλείψει διαθεσιμότητας.

Ωστόσο υπάρχουν και οι θαρραλέοι που περιμένουν να νοικιάσουν τελευταία στιγμή. Όταν κάποια αυτοκίνητα δεν κινούνται αρκετά, οι εταιρείες τα βγάζουν σε προσφορά. Άλλωστε είναι προτιμότερο να βγάζουν χρήματα, από το να έχουν τα αμάξια σταθμευμένα απλώς να κάθονται.

 

4. Γνωρίζετε για την πολιτική Σαββατοκύριακου; Μπορείτε να γλιτώσετε χρήματα

Η ημέρα που θα επιλέξετε να νοικιάσετε μπορεί να σημαίνει και φθηνότερη ενοικίαση, αν και αυτό εναπόκειται στην πολιτική κάθε εταιρείας ξεχωριστά. Οι περισσότερες εταιρείες έχουν ειδικές προσφορές για το Σαββατοκύριακο.

Για παράδειγμα οι περισσότερες εταιρείες έχουν ειδικές προσφορές για κρατήσεις, που θα πραγματοποιηθούν από την Πέμπτη το απόγευμα ως τη Δευτέρα το πρωί. 

Ωστόσο έχετε υπόψη, ότι τις περισσότερες φορές για να επωφεληθείτε από αυτές τις τιμές, πρέπει να πληροίτε ορισμένες προϋποθέσεις. Μια συνήθης πολιτική των εταιρειών είναι να νοικιάσετε το αμάξι για τουλάχιστον 3 μέρες.

Ο προορισμός σας μπορεί να επηρεάσει τις τιμές της ενοικίασης αυτοκινήτου. Η ενοικίαση αυτοκινήτου σε περιοχές με αυξημένη τουριστική κίνηση μπορεί να είναι φθηνότερη στο μέσον της εβδομάδας. 

Λογικό αν σκεφτεί κανείς, ότι οι περισσότεροι άνθρωποι ταξιδεύουν συνήθως Σαββατοκύριακο. Αντίθετα η ενοικίαση αυτοκινήτου Θεσσαλονίκη εν μέσω καλοκαιριού μπορεί να είναι φθηνότερη τα Σαββατοκύριακα. Γενικότερα περιοχές που αποτελούν κατεξοχήν προορισμούς για επαγγελματίες ή τόπους συνάντησης επαγγελματιών από την άλλη είναι φθηνότεροι τα Σαββατοκύριακα.

 

Πριν καταλήξετε σε κάποια προσφορά, θυμηθείτε!

Προσφορές, ημερομηνίες, προγράμματα επιβράβευσης πιστών πελατών: Όλα αυτά είναι πράγματα, που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν κάνετε την κράτησή σας. Εξίσου σημαντικό είναι να διαβάζετε πάντα τα ψιλά γράμματα και να ρωτάτε για διευκρινίσεις. 

Μπορεί μια προσφορά αρχικά να δείχνει πολύ χαμηλή, αλλά με τις πρόσθετες χρεώσεις η ενοικίαση αυτοκινήτου μπορεί να βγει πανάκριβη χωρίς να υπάρχει λόγος.


Photo by Ryan Spencer on Unsplash

Διαβάστε επίσης