Όλγα Τρέμη: Οι περισσότεροι στο Mega δεν εργάζονταν μόνο για τα χρήματα, αλλά για τη «φανέλα»

Καλεσμένη στην πρεμιέρα της εκπομπής της Τατιάνας Στεφανίδου

Στο πλατό της εκπομπής «Τατιάνα Live», στο Έψιλον, βρέθηκε καλεσμένη η δημοσιογράφος Όλγα Τρέμη, απ' όπου και μίλησε για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και το κλείσιμο του Mega.

Αρχικά, η δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο περιστατικό που σημειώθηκε χτες στη ΔΕΘ μεταξύ της Ευαγγελίας Τσικρίκα και του πρωθυπουργού: «Παρότι είμαι ποδοσφαιρόφιλη, δεν θα ήθελα να μιλήσω ποδοσφαιρικά για την υπόθεση με την Τσικρίκα και τον πρωθυπουργό. Του είπε μερικές σκληρές αλήθειες, που δεν θα μπορούσε να πει κανένας πολιτικός αρχηγός, αλλά μόνο μια απλή εργαζόμενη. Δεν είναι το ίδιο πράγμα να σου λέει κάποιος επιχειρήματα χωρίς να είναι μέσα στη δουλειά. Μίλησε ανθρωπινά, ουσιαστικά, με συγκινητική φόρτιση, αλλά χωρίς να υπερβάλει. Είπε τα πράγματα με το όνομά τους. Αποδήμησε το κυβερνητικό επιχείρημα», δήλωσε η Όλγα Τρέμη, εξηγώντας πως «πιο εύκολα ταυτίζεται κάποιος με μια εργαζόμενη που υφίσταται το φόβο της ανεργίας απ’ ό,τι π.χ. με έναν καναλάρχη».

Ερχόμενη τώρα στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, η κα Τρέμη έθεσε αρχικά το ερώτημα: «Γιατί 4 άδειες;» Αυτό, «δεν το έχει απαντήσει κανείς». Όπως είπε, «δεν είναι επιχείρημα το "4" για να ανέβει το τίμημα, αυτό είναι καζίνο. Γιατί να μην δοθούν τότε 2; Δεν ξέρω πώς τους ήρθε».

«Κινδυνεύουμε να έχουμε κακοπληρωμένους εργαζόμενους και φτηνότερες παραγωγές»

Αναφερόμενη στο υψηλό τίμημα που πλήρωσαν οι επιχειρηματίες, η δημοσιογράφος σχολίασε: «Εγώ είμαι διχασμένη με το τίμημα, από τη μία λέω "να που βρέθηκαν λεφτά για να δοθούν σε ανθρώπους με ανάγκη". Από την άλλη μεριά, όμως, δημιουργείται μια γενιά προβληματικών επιχειρήσεων στο χώρο των ΜΜΕ. Εάν έχεις δώσει παραπάνω λεφτά από αυτά που αντέχεις ή θα αποσβέσεις, από κάπου πρέπει να τα βγάλουν», είπε και εκτίμησε πως οι επιχειρηματίες «θα τα βγάλουν από την ποιότητα εργασίας που θα προσφέρουν και τις παραγωγές που θα κάνουν».

«Εύχομαι να κάνω λάθος, αλλά κινδυνεύουμε να έχουμε πιο κακοπληρωμένους εργαζόμενους και με συνθήκες μεσαιωνικές, αλλά και φτηνότερες παραγωγές κι άρα χαμηλότερης ποιότητας τηλεόραση».

«Οι 1.800 εργαζόμενοι, είναι αδύνατο να απορροφηθούν, η ανεργία στον κλάδο είναι παραπάνω από την ανεργία στη χώρα», συμπλήρωσε.

«Μοναδικός δεσμός των εργαζομένων στο Mega»

Αναφερόμενη στην υπόθεση του Mega, η κα Τρέμη έκανε λόγο για έναν «μοναδικό δεσμό και σχέση των εργαζομένων».

«Πιο πολύ τους πονάει και τους πειράζει ότι κόβεται ένας ομφάλιος λώρος (σ.σ. με το κανάλι). Πιο πολύ τους πειράζει ότι θα κλείσει το Mega, απ’ ό,τι δεν έχουν πληρωθεί», δήλωσε, εξηγώντας πως υπερβάλει προκειμένου να δείξει τις σχέσεις που είχαν δημιουργηθεί εντός του καναλιού.

«Οι περισσότεροι στο Mega δεν εργάζονταν για τα χρήματα μόνο, αλλά για τη "φανέλα". Υπήρχε συναισθηματική σχέση», τόνισε η δημοσιογράφος.

Ερωτώμενη αν θα μπορούσε να σωθεί το Mega, απάντησε πως «αυτό είναι σχετικό».

«Ήλπιζα και πίστευα ότι μπορεί να υπάρξει σωτηρία. Είδα στη διάρκεια των 5 μηνών τους μετόχους να ψάχνουν συστηματικά να βρουν λύση», είπε και συμπλήρωσε πως «ήταν βασανιστικός και ψυχοφθόρος ο αργός θάνατος».

Η κα Τρέμη τόνισε πως «τώρα στο τέλος», δεν πρέπει να ξεχάσουμε και τα δεδουλεμένα των εργαζομένων.

«Η Αριστερά που ξέρω είναι αυτή του διαλόγου»

Παράλληλα, η δημοσιογράφος δικαιολόγησε τη στάση δημοσιογράφων του καναλιού απέναντι στο μνημόνιο, λέγοντας πως εν τέλει και ο ΣΥΡΙΖΑ διαπίστωσε πως το δίλημμα «μνημόνιο ή έξοδος από το ευρώ» ήταν υπαρκτό, δηλαδή -όπως είπε- «αυτό που υποστηρίζαμε κι εμείς πριν από χρόνια».

«Η Αριστερά που ξέρω εγώ, που ήταν η μήτρα του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν η Αριστερά της δαιμονοποίησης των απόψεων. Ήταν η Αριστερά του διαλόγου, της ανοχής στη διαφορετική άποψη», είπε η δημοσιογράφος, ασκώντας κριτική έτσι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ