Η απάντηση του Μάρτιν Σουλτς στον Δικηγορικό Σύλλογο Αιγίου: ""Η κυβέρνησή σας επιβάλλει σκληρά μέτρα, όχι εμείς"

Είχε αποσταλεί επιστολή τον περασμένο Μάιο

"Δε φταίμε εμείς, φταίει η ελληνική κυβέρνηση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και...τα παράπονά σας στην Κομισιόν" είναι με λίγα λόγια η διπλωματική απάντηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς προς το έγγραφο που του απεστάλη το Μάιο από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αιγίου, σε μια προσπάθεια 'εκμαίευσης' του ποιος τελικά είναι υπεύθυνος για τα όλο και σκληρότερα μέτρα που επιβάλλονται στον ελληνικό λαό.

"Η απάντηση αυτή εκθέτει όλους τους έλληνες πολιτικούς που τόσα χρόνια συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τον κόσμο διαπραγμάτευτα, με γνώμονα μόνο να παρουσιάζουν λογιστικά νούμερα και καταλύοντας κάθε έννοια συνταγματικής νομιμότητας και αρχών της ΕΣΔΑ" σημειώνει ο πρόεδρος του ΔΣΑ κ. Γιώργος Μπέσκος, που θεωρεί πως ο κ. Σουλτς ουσιαστικά 'εξαφανίζει' το γνωστό άλλοθι των εκάστοτε κυβερνώντων πως 'τα μέτρα επιβάλλουν οι θεσμοί'.

Πάντως, ο κ. Σουλτς, ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, δηλώνει αναρμόδιος για να αποφανθεί για τη συνταγματικότητα και τη νομιμότητα του νομοσχεδίου σε σχέση με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και προτείνει στην Δικηγορικό Σύλλογο να προσφύγει στην αρμόδια Επιτροπή Αναφορών και στην Κομισιόν, παραθέτοντας όλα τα απαιτούμενα στοιχεία.

Την απάντηση του κ. Σουλτς, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου την προωθεί στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, όπου μαζί με τη σημείωση πως η επιβολή φορολογικών και ασφαλιστικών μέτρων είναι καθαρά Εθνική υπόθεση των κρατών-μελών κι όχι κατ'απαίτηση των θεσμών, καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετικές ρυθμίσεις που αίρθουν την ευθεία αντίθεση των ψηφισθέντων νομοθετημάτων με το Ελληνικό Σύνταγμα και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

"Η ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων δεν στάθηκε αρωγός στην προσπάθειά μας. Εμείς έστω και μόνοι μας, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας γιατί το οφείλουμε στον κλάδο μας και στους συμπολίτες μας. Κι όσοι μας λοιδωρούσαν όταν στέλναμε επιστολές και καταγγελίες, έλαβαν ήδη τις απαντήσεις τους" τονίζει με νόημα ο κ. Μπέσκος.

Αναλυτικά, η απάντηση του κ. Σουλτς (στα αγγλικά) είναι η εξής:

*****
Dear Mr Beskos,
Dear Mr Manolopoulos,

Thank you very much for your e-mail of 18 May 2016 in which you complain about the Greek Insurance and Tax Law adopted on 8 May 2016.
The European Parliament and I personally are aware of the heavy burden and efforts for the Greek citizens and taxpayers following the Greek financial and economic crisis, and I would like to express the European Parliament’s full support to the Greek people and the Greek government to implement the necessary reforms Greece urgently needs.
As you will probably know, tax policy is a national competence of the Member States, and the Greek government is free to introduce tax laws as the above, as long as they are compliant with EU law.
If you consider that the Greek Insurance and Tax Law is in breach of EU law –which I am unable to assess on the basis of the provided information – you may wish to submit a formal complain to the European Commission via its website.

I hope you will find this information useful.

Yours sincerely,

Martin Schulz

 

(Μετάφραση-Απόδοση από το filodimos.gr)

 

Αγαπητοί κ.κ. Μπέσκο και Μανωλόπουλε

Ευχαριστώ πολύ για το e-mail σας της 18ης Μαΐου 2016, με το οποίο εκφράζετε τη διαμαρτυρία σας για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στις 8 Μαΐου 2016.

Το Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιο κι εγώ προσωπικά, γνωρίζουμε το βαρύ φορτίο και τις προσπάθειες των ελλήνων πολιτών και φορολογουμένων εν μέσω της χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης και θα ήθελα να εκφράσω την απόλυτη στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον ελληνικό λαό και την ελληνική κυβέρνηση στο να εφαρμόσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως.

Όπως πιθανόν γνωρίζετε, η φορολογική πολιτική είναι εθνική αρμοδιότητα των κρατών-μελών της Ε.Ε. και η ελληνική κυβέρνηση είναι ελεύθερη να εισαγάγει φορολογικούς νόμους όπως ο προαναφερθείς, εφόσον είναι συμβατοί με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Αν θεωρείτε πως το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο παραβιάζουν το Ευρωπαϊκό Δίκαιο -κάτι που δεν μπορώ να εκτιμήσω βάσει των διαθέσιμων πληροοριών- ίσως επιθυμείτε να υποβάλετε επίσημη διαμαρτυρία προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν) μέσω της ιστοσελίδας της.

Ελπίζω πως θα βρείτε χρήσιμες αυτές τις πληροφορίες

Ειλικρινά δικός σας

Μάρτιν Σουλτς

Διαβάστε επίσης