Με ενημερωτικό κιόσκι συμμετείχαν η Κοινο_Τοπία και οι Πολίτες Εν Δράσει στο 1ο Pride Πάτρας

Στο μόλο της Αγίου Νικολάου

Η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία www.koinotopia.gr και οιΠολίτες Εν Δράσει www.politesendrasei.gr μαζί με άλλες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις του χώρου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προαγωγής υγείας συμμετείχαν με ενημερωτικά περίπτερα στο 1ο Pride LGBTQI+ Πάτρας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο 17 και 18 Ιουνίου στο μόλο της Αγ. Νικολάου στην Πάτρα.

Στο κιόσκι της Κοινο_Τοπίας και των Πολιτών Εν Δράσει που συστεγάστηκαν με αυτό του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας εθελοντές των οργανώσεων ενημέρωσαν το κοινό της Πάτρας για τα δικαιώματα της LGBTQI+ κοινότητας (Lesbian, Gay, Bi, Trans, Queer, Intersex, + ) αλλά και για τα ανθρώπινα δικαιώματα γενικότερα.

Οι δεκάδες εκατοντάδες πολίτες, κυρίως νέοι, που έδωσαν το παρόν στις εκδηλώσεις του 1ου Pride Patras, του πολύχρωμου Φεστιβάλ Ορατότητας και Διεκδικήσεων για την απελευθέρωση φύλου, σώματος, σεξουαλικότητας όπως αυτοπροσδιοριζόταν, πέρασαν και από τα κιόσκια των κοινωνικών φορέων, πήραν ενημερωτικό υλικό, αντάλλαξαν απόψεις με τους εκπροσώπους των οργανώσεων για το σύνολο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υπέγραψαν γράμματα διαμαρτυρίας της Διεθνούς Αμνηστίας για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ατόμων της LGBTQI+ κοινότητας που γίνονται σε πολλές χώρες στον κόσμο και τέλος χόρεψαν στο μεγάλο πάρτι που ακολούθησε τις βραδινές ώρες.

Ιδιαίτερες ήταν και οι αναφορές που έγιναν για τα θύματα της ομοφοβίας και της μισαλλοδοξίας στο Ορλάντο. Πρόκειται για ένα τραγικό πλήγμα στη δημοκρατία και την ελευθερία του καθενός ειπώθηκε. Έχει να κάνει με επίθεση στα ανθρώπινα δικαιώματα ευρύτερα κι όχι μόνο στα ΛΟΑΤΚΙ άτομα. Οι ελευθερίες μας μετά από μια τέτοια επίθεση σίγουρα μπορεί να τεθούν υπό αμφισβήτηση κι ενδεχομένως πολλά άτομα να αρχίσουν να σκέφτονται κατά πόσο ελεύθερα είναι να εκφράζουν τον ίδιο τους τον εαυτό στο δημόσιο χώρο.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ένα σύνολο θεμελιωδών δικαιωμάτων ή εγγυήσεων, ξεκινώντας με το δικαίωμα στη ζωή. Κανείς δεν οφείλει να κερδίσει τα ανθρώπινα δικαιώματά του. Πρόκειται για αναφαίρετα δικαιώματα από τη στιγμή της γέννησης κάθε ανθρώπινου όντος που σημαίνει ότι κανένας άνθρωπος οπουδήποτε στον κόσμο δε θα πρέπει να στερείται τα δικαιώματά του ποτέ και για κανένα λόγο.

Παρ' όλα αυτά, τα άτομα συχνά αντιμετωπίζουν διακρίσεις σε πολλαπλά επίπεδα και για διάφορους λόγους συμπεριλαμβανομένου του φύλου, φυλής, εθνικότητας, συμμετοχής σε μειονότητα, αναπηρίας ή άλλους λόγους. Ένα άτομο μπορεί να στιγματιστεί ή περιθωριοποιηθεί από τους άλλους με διάφορους τρόπους. Ένας από αυτούς είναι η σεξουαλικότητά του.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ