Χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό κορασίδων για τους Φοίνικες Γλυφάδας

Στο πινγκ πονγκ

​Το  τριήμερο 6-8 Μαΐου έγινε στη Φλώρινα  η τελική φάση  του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ σε  ομαδικό και ατομικό επίπεδο.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες των ΦΟΙΝΙΚΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΠΑΤΡΩΝ έκαναν για μια ακόμη φορά αισθητή τη παρουσία τους  με τη κατάκτηση της τρίτης θέσης στο ομαδικό κορασίδων αλλά και με την αγωνιστική τους  απόδοση σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Η ομάδα κορασίδων των Φοινίκων αγωνιζόμενη στα προκριματικά σε ένα δύσκολο όμιλο, που είχε επικεφαλής τη μετέπειτα πρωταθλήτρια ομάδα τουΑΟ  ΑΡΗΣ 2006, με 2 νίκες, με ΦΑΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 3-1 και ΧΑΝΘ 3-0 και 1 ήττα  από τον ΑΡΗ 2006 με 1-3,κατέλαβε τη δεύτερη θέση που οδηγούσε στη τετράδα των μεταλλίων. Στη συνέχεια στα χιαστί νοκ αουτ,  με τη πρώτη του άλλου ομίλου, ομάδα του ΑΟ ΧΑΝΙΩΝ,  με την ομάδα της Κρήτης να επικρατεί δύσκολα με 3-1 και να εξασφαλίζει τη συμμετοχή της στο τελικό.

aponomi_2.jpg

Στο ομαδικό κορασίδων  ο προπονητής ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΕΜΙΡΗΣ  χρησιμοποίησε  τις ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΘΗΝΑ ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΥΒΑ και ΜΙΧΑΕΛΑ ΖΙΑΚΑ.

Στο ομαδικό παίδων στη πρώτη συνάντηση  του προκριματικού ομίλου οι Φοίνικες κέρδισαν 3-0 τη ΧΑΝΘ  αλλά στη συνέχεια  η απρόσμενη ήττα στο από τον ΑΟ ΖΗΝΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ  έφερε την ομάδα στη δεύτερη θέση με αποτέλεσμα στα νοκ αουτ της οκτάδας να βρεθεί απέναντι στο αξεπέραστο εμπόδιο του στη συνέχεια πρωταθλητή ΑΚ ΖΩΓΡΑΦΟΥ.

Στο ομαδικό παίδων ο προπονητής ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΟΚΑΝΑΣ χρησιμοποίησε τους ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΔΡΙΑΝΟ , ΘΕΜΗ ΑΔΡΙΑΝΟ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ και ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ.

Στα ατομικά και οι  τρεις αθλήτριες και οι δυο αθλητές των Φοινικων, πέρασαν από τη διαδικασία των προκριματικών ομίλων  στα νοκ αουτ. Στις κορασίδες  η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ , η ΑΘΗΝΑ ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΥ κα  η ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΥΒΑ  ήρθαν πρώτες στους ομίλους τους. Στους παίδες ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΔΡΙΑΝΟΣ ήρθε πρώτος στον όμιλο του και ο ΘΕΜΙΣ ΑΔΡΙΑΝΟΣ δεύτερος. Πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν κατάφεραν να περάσουν από τους προκριματικούς ομίλους αθλητές και αθλήτριες με υψηλότερες ς θέσεις  στη πανελληνιά κατάταξη ( ranking list) από τους αγωνιζόμενους των Φοινίκων.  

Η ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ , η ΚΑΛΥΒΑ και ο Π. ΑΔΡΙΑΝΟΣ έφθασαν μέχρι την οκτάδα και η ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΥ και ο Θ. ΑΔΡΙΑΝΟΣ στη δεκαεξάδα  γεγονός  που αποτελεί μεγάλη επιτυχία

Η γενικότερη παρουσία του συλλόγου στη διοργάνωση ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη και λόγω της διάκρισης στο ομαδικό των κορασίδων (  συνεχή παρουσία στα μετάλλια τα τελευταία 10 χρόνια ), της αγωνιστικής  απόδοσης των αθλητών και των αθλητριών του της επικράτησης τους στους προκριματικούς ομίλους του ατομικού και  της εισόδου στη τελική οκτάδα  και το κυριότερο ότι  ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ, ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΥ, ΖΙΑΚΑ , ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΔΡΙΑΝΟΣ  θα αγωνισθούν στο παίδων – κορασίδων  και την επόμενη χρονιά, ο ΘΕΜΗΣ ΑΔΡΙΑΝΟΣ έχει δυο παιδικά  ακόμη και ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ είναι παμπαίδας ( 4 παιδικά ).

Οι διακρίσεις στις μικρές  ηλικιακές κατηγορίες, που έχουν φέρει στο σύλλογο τα τελευταία 10 χρόνια πανελλήνια πρωταθλήματα και πάνω από 80 μετάλλια,  σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, δείχνουν  τη ποιοτική δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής που θεωρούνται από τα  κορυφαία φυτώρια παραγωγής νέων αθλητών αλλά και πρωταθλητών στην Ελλάδα.