Καταγγελία των υποστηρικτών Χάρη Δούκα: Ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος υπονομεύει τις εσωκομματικές διαδικασίες στη Δυτ. Αχαΐα

Η "πρωτοβουλία αχαιών για τον Χάρη Δούκα" προχώησε σε καταγγελία κατά του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου, αναφορικά με τη διαδικασία εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κινήματος.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:
Η ομόφωνη απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής Αχαΐας και του κεντρικού οργάνου ήταν σαφής: οι εκλογές να διεξαχθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα Μερκούρη", στην Πλατεία Δημοκρατίας στην Κάτω Αχαΐα. Έναν χώρο με ιστορική σημασία, αφιερωμένο στη Μελίνα Μερκούρη, εμβληματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που αγωνίστηκε για τη δημοκρατία και τον πολιτισμό.

Ωστόσο, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ευνοούμενος του Νίκου Ανδρουλάκη, χωρίς εμφανή λόγο επιμένει να στείλει τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν σε κοντέινερ, τα οποία βρίσκονται σε απόσταση ενός λεπτού από το Γραφείο Δημάρχου. 

Αυτή η κίνηση εκτός από κουτοπόνηρη δείχνει και έλλειψη σεβασμού προς την ιστορική παράδοση του Δήμου και υποβαθμίζει τους πολίτες, υποχρεώνοντάς τους να ψηφίσουν σε ακατάλληλες συνθήκες. 

Είναι ενδεικτικό ότι ακόμα και τώρα, το κόμμα καλεί τα μέλη του να ψηφίσουν στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη (https://pasok.gr/gggg/uploads/2024/10/07.pdf

Ο κ. Αλεξόπουλος ευτελίζει και περιφρονεί το ίδιο του το κόμμα. Είναι όμως κάτι αναμενόμενο, μιας και η απουσία του κ. Αλεξόπουλου καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας του στο όργανο υποδηλώνει αδιαφορία για τα συλλογικά συμφέροντα του κόμματος. Οι γνωστές κουτοπονηριές όχι μόνο αγνοούν τη βούληση των μελών αλλά προσπαθούν να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα προς όφελος μιας κλειστής "παρεούλας". 

Καλούμε τον Γραμματέα της Νομαρχιακής να υπερασπιστεί την απόφαση του οργάνου και να διαχωρίσει δημόσια τη θέση του από τις μεθοδεύσεις του κ. Αλεξόπουλου. Διαφορετικά, φαίνεται ότι βρίσκεται σε συμπαιγνία και εκτελεί εντολές που υπονομεύουν τις δημοκρατικές διαδικασίες του κόμματος.

Άλλωστε, ο κ. Αλεξόπουλος, επτά παρά πέντε και επτά και πέντε των ευρωεκλογών, είχε την ίδια στάση—ήταν άφαντος. 

Οι εκλογές πρέπει να γίνουν εκεί όπου ανήκουν: στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα Μερκούρη", στην Πλατεία Δημοκρατίας, τιμώντας την ιστορία και τους αγώνες του κόμματος. 
Πιστεύουμε ότι, έστω και τώρα, ο κ. Ανδρουλάκης δεν θα συναινέσει σε ένα τέτοιο τερατούργημα. 

Επισυνάπτονται, ενδεικτικά, οι φωτογραφίες από το Πολιτιστικό Κέντρο και τα κοντέινερ που θέλει να στείλει τα μέλη του ΠΑΣΟΚ ο κ. Αλεξόπουλος.


Όλοι πλέον καταλαβαίνουν.