Μαθητές του Πειραματικού ξεκίνησαν για την ομηρική χώρα των Φαιάκων - Αδελφοποίηση με την πόλη Tiriolo της Καλαβρίας

θα συναντησουν τον γερμανό ιστορικό καθηγητή Armin Wolf
Φωτογραφία Αρχείου

Μαθητές του Πειραματικού Γυμνασίου Πατρών  συνοδευόμενοι από καθηγητές  και ένα εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  αναχώρησαν  από την Πάτρα σήμερα Δευτέρα και ώρα 18:00μ.μ με προορισμό την Πόλη Tiriolo της Καλαβρίας στην Κάτω Ιταλία.

Η  επίσκεψη γίνεται στο πλαίσιο της  αδελφοποίησης του σχολείου  με το αντίστοιχο σχολείο της Ιταλικής πόλης.

Το Tiriolo   αποτέλεσε αποικία των αρχαίων  Ελλήνων από τον 7o π.χ. αιώνα με το όνομα Τρίορος από όπου προέρχεται και η σύγχρονη ονομασία του.

Οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της αδελφοποίησης θα λάβουν χώρα την Τετάρτη 20-04-2016 στο χώρο του δημαρχείου και του σχολείου του Tiriolo.

Μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιηθεί εκτενής συζήτηση σχετική με τη γεωγραφία της Οδύσσειας και την ομηρική χώρα των Φαιάκων ανάμεσα  στα μέλη των δυο σχολικών κοινοτήτων  και τον καθηγητή Armin Wolf, ο οποίος για το σκοπό αυτό θα παρευρίσκεται στο Tiriolo.

Ο Γερμανός ιστορικός καθηγητής Armin Wolf, υποστηρίζει  πως η περιοχή του Tiriolo αποτελεί την ομηρική χώρα των Φαιάκων. Οι σχετικές ερευνητικές του εργασίες έχουν τύχει ιδιαίτερα ευνοϊκής υποδοχής από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα.