Πάτρα: Μαζί με τους μετανάστες επέστρεψε και ο φόβος στους οδηγούς φορτηγών - Ανησυχία για "εισβολή" στα οχήματα τους

Εντατικοί οι έλεγχοι στο λιμάνι της Αχαϊκής Πρωτεύουσας

"Συναγερμός" έχει σημάνει στον κλάδο των ιδιοκτητών και οδηγών οχημάτων διεθνών μεταφορών, μετά την επανεμφάνιση μεταναστών στο λιμάνι της Πάτρας.

Όπως ήδη έχει γράψει το tempo24,gr, καθημερινή πλέον είναι η εμφάνιση ομάδων μεταναστών κυριώς ανδρών, που "κατασκηνώνουν" κατά μήκος της Ακτής Δυμαίων, έξω από την περίφραξη του νότιου λιμένα, με στόχο την παράνομη είσοδο σε αυτή, με τελικό σκοπό το ταξίδι προς την Ιταλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες στους αυτοκινητιστές που πραγματοποιούν δρομολόγια στο εξωτερικό, μέσω του λιμανιού της Αχαϊκής Πρωτέουσας, επικρατεί η ανησυχία πως θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον "εφιάλτη" των προηγούμενων ετών, που και δεν είναι άλλος από την "εισβολή" μεταναστών στα οχήματα τους.

Για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών και την ενδεχόμενη εμπλοκή τους σε δικαστικές περιπέτειες με τις αρχές του εξωτερικού, φέρεται να έχει δοθεί οδηγία, στους αυτοκινητιστές να αποφεύγουν κατά τη διαδρομή τους προς τα λιμάνια να κάνουν στάσεις, ειδικά στα πρατήρια ,ενώ έχει ζητηθεί και η προσοχή των αρχών για ελέγχους μεταναστών και μέσα στον χώρο του λιμανιού όπου υπάρχει η πιθανότητα να μπουν μέσα στα αυτοκίνητά τους!

Οι οδηγοί φορτηγών "τρέμουν" και πάλι στον κίνδυνο φυλάκισης κάποιου οδηγού, σε περίπτωση σύλληψής του, εφόσον δεν μπορέσει να πείσει τον ανακριτή για τον τρόπο που βρέθηκαν οι μετανάστες στο εσωτερικό του οχήματος του, ενώ μεγάλο είναι και το κόστος από την κατάσχεση του οχήματος.

Προς αυτή την κατεύθυνση η πλειοψηφία τους τοποθετούν στις κλειδαρίες των φορτηγών τους και αλυσίδα, έτσι ώστε στην περίπτωση που σε αυτά εντοπιστούν παράτυποι μετανάστες, η παραβίαση της κλειδαριάς, ως απόδειξη ότι δεν έχουν εμπλοκή σε κυκλώματα διακίνησης.

Διαβάστε επίσης