Επιχορήγηση 50.000 ευρώ στο δήμο Ολυμπίας από την ΚΕΔΕ για την Τελετή Αφή

συνεδριάζει η Επιτροπή Πολιτισμού και Αθλητισμού

Με δύο κυρίαρχα θέματα, την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας και την Ολυμπιακή Εκεχειρία, συνεδριάζει σήμερα  για πρώτη φορά στην Αρχαία Ολυμπία, η Επιτροπή Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΚΕΔΕ υπό την προεδρία του πρώην δημάρχου Αμαλιάδας κ. Γιάννη Λυμπέρη που είναι και πρόεδρος της Επιτροπής. Η ανοιχτή συνεδρίαση πραγματοποιείται  στο δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας και έχουν προσκληθεί από τον κ. Λυμπέρη και τον δήμαρχο Ολυμπίας οι δήμαρχοι του νομού, πρόεδροι και εκπρόσωποι  Τ.Κ, φορείς και πολίτες της Ηλείας.

Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει πέρα από τα κυρίαρχα θέματα της Αφής και της Εκεχειρίας, το θέμα της παρέμβασης της Τ.Α στα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα της χώρας. 

Η ΚΕΔΕ θα χρηματοδοτεί με  το ποσό των 50 χιλιάδων ευρώ, τις εκδηλώσεις για την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας που γίνονται στην Αρχαία Ολυμπία. Πρόκειται για μια απόφαση που ελήφθη ομόφωνα από τα μέλη της Επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού ύστερα από πρόταση του προέδρου της Γιάννη Λυμπέρη, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι είναι  «είναι ανεπίτρεπτο στο μοναδικό γεγονός που γίνεται στην Αρχαία Ολυμπία και το οποίο συγκεντρώνει παγκόσμιο ενδιαφέρον να μην συνεισφέρει η ΚΕΔΕ. Σε μια εκδήλωση με διεθνή αντίκτυπο στην οποία παρευρίσκονται ηγέτες κρατών και αθλητές από όλο τον κόσμο οφείλουμε να είμαστε στους συνδιοργανωτές, μια κορυφαία εκδήλωση στην οποία θα παραστούν και πολλοί δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα.»

Ο αντιδήμαρχος για θέματα Πολιτισμού και Αθλητισμού Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Δεββές μιλώντας για την σημερινή ανοιχτή συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτισμού της ΚΕΔΕ στην Ολυμπία, τόνισε ότι θα είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την Ολυμπία αλλά και όλη την Ηλεία, αφού η συγκεκριμένη Επιτροπή μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο με τις αποφάσεις της στην προαγωγή του Πολιτισμού στην περιοχή. Εξάλλου ευχαρίστησε εκ μέρους του δήμου, τον πρόεδρο της Επιτροπής Γιάννη Λυμπέρη για την πρωτοβουλία που έλαβε της επιχορήγησης από την ΚΕΔΕ με 50.000 ευρώ του δήμου Ολυμπίας για τις εκδηλώσεις της Τελετής Αφής από δω και στο εξής, όπως ευχαρίστησε και τον δήμαρχο Πηνειού Αλέξη Καστρινό που το στήριξε ολόψυχα ως Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της ΚΕΔΕ. Μάλιστα ο κ. Δεββές σχολίασε πως «οι Ηλείοι ενωμένοι, εκτός Ηλείας μεγαλουργούν»!

Στη σημερινή συνεδρίαση θα συζητηθεί και η πραγματοποίηση μιας ημερίδας και άλλων εκδηλώσεων για την Ολυμπιακή Εκεχειρία στην Ολυμπία, όπου θα αποφασιστεί η ημερομηνία και το πρόγραμμα. 

ilialive.gr