ΕΚΤΑΚΤΟ - Συνελήφθη στο Βέλγιο ο Νο1 καταζητούμενος Αμπντεσλάμ (ΝΕΟΤΕΡΑ)

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στο Μόλενμπεκ

Νεότερη ενημέρωση 19.00'  Ο Σαλά Αμπντεσλάμ, ο υπ' αριθμόν 1 καταζητούμενος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι, τραυματίστηκε και συνελήφθη ζωντανός σήμερα το απόγευμα σε ανταλλαγή πυροβολισμών κατά τη διάρκεια επιχείρησης των βελγικών αρχών στο προάστιο Μόλενμπεκ των Βρυξελλών, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ με την Τουρκία, επιβεβαίωσε ότι η επιχείρηση της βελγικής αστυνομίας σχετίζεται με τις επιθέσεις του Παρισιού. Εμφανίστηκε ωστόσο επιφυλακτικός, λέγοντας ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι αυτή τη στιγμή η σύλληψη του Αμπντεσλάμ στη βελγική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Libre, στην επιχείρηση αυτή τραυματίστηκαν δύο άνδρες, ο ένας εκ των οποίων είναι ο Αμπντεσλάμ. Η εφημερίδα Derniere Heure έκανε λόγο για συνολικά τρεις υπόπτους: τον συλληφθέντα Αμπντεσλάμ, άλλον έναν που σκοτώθηκε και έναν τρίτο, που έχει τραυματιστεί.

 

Πρώτη ενημέρωση 18.23'

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση ότι από το διαμέρισμα στο Φορέ των Βρυξελλών όπου είχαν βρει καταφύγιο ύποπτοι που συνδέονται με το μακελειό στο Παρίσι, είχε περάσει και ο υπ’αριθμόν ένας καταζητούμενος, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, η βελγική αστυνομία πραγματοποιεί νέα μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του.

Οι πληροφορίες που μεταδίδει το βελγικό δίκτυο RTL στο Μολενμπέκ έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ νωρίτερα ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Ένας Αλγερινός που σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με τη βελγική αστυνομία αυτή την εβδομάδα πιθανόν ήταν ο άνδρας που κατεζητείτο με ψευδώνυμο για τον σχεδιασμό των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, γνωστοποίησε η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από την εισαγγελία ο άνδρας αυτός, ο Σαμίρ Μπουζίντ, ο οποίος βρισκόταν σε έναν κατάλογο καταζητούμενων προσώπων, πιθανότατα ήταν ο Μοχάμεντ Μπελκαΐντ, γεννημένος την 9η Ιουλίου 1980, ο Αλγερινός ο οποίος σκοτώθηκε την Τρίτη, 15η Μαρτίου.

Το επώνυμο «Μπουζίντ» βρισκόταν σε καταλόγους καταζητούμενων προσώπων των γαλλικών και των βελγικών αρχών από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν είχαν ανακαλυφθεί στοιχεία που τον συνέδεαν με μια μεταφορά μετρητών από τις Βρυξέλλες σε μια γυναίκα που σκοτώθηκε μαζί με άλλους υπόπτους στο Παρίσι, πέντε ημέρες μετά τις επιθέσεις.

Στο διαμέρισμα όπου σκοτώθηκε ο Μπελκαΐντ, σε μια συνοικία των Βρυξελλών, βρέθηκαν επίσης αποτυπώματα του Σαλά Αμπντελσλάμ, υπόπτου-κλειδί των επιθέσεων με 130 νεκρούς στο Παρίσι.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ