Το μεσημέρι του Σαββάτου η κηδεία του σκηνοθέτη Κώστα Κουτσομύτη

Στη Ραφήνα

Στον Ιερό Ναό Παναγίας Παντοβασίλισσας, στη Ραφήνα, θα τελεστεί το μεσημέρι του Σαββάτου 12 Μαρτίου 2016 στις 14:00 το μεσημέρι, η κηδεία του σπουδαίου Έλληνα σκηνοθέτη Κώστα Κουτσομύτη, που πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 78 ετών, εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Από τους σημαντικότερους δημιουργούς της ελληνικής τηλεόρασης, ο Κώστας Κουτσομύτης μετέφερε στη μικρή οθόνη πολλά και γνωστά λογοτεχνικά έργα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε κάθε λεπτομέρεια, ανάμεσα τους τα «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά» του Κώστα Μουρσελά στον ΑΝΤ1.

Πρόσφατα ο Κώστας Κουτσομύτης είχε μιλήσει σε ειδική εκπομπή της ΕΡΤ για τα πενηντάχρονα της ελληνικής τηλεόρασης. Αυτή ήταν η τελευταία του δημόσια εμφάνιση, όπως αναφέρει η ανάρτηση του σάιτ της εφημερίδας Τα Νέα.

Γεννημένος στα Γρεβενά, σπούδασε κινηματογράφο στην Ανώτατη Σχολή Κινηματογράφου της Βιέννης και το 1965 γύρισε την πρώτη του μικρού μήκους ταινία. Έναν χρόνο μετά υπέγραψε σε συνεργασία με τον Βασίλη Βασιλικό, το σενάριο Θύματα Ειρήνης βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του συγγραφέα.

Η καριέρα του, που έμελλε να είναι μεγάλη και ξεχωριστή, ξεκίνησε από τη θέση του βοηθού σκηνοθέτη στην θρυλική Φίνος Φιλμ. Στην συνέχεια συνεργάστηκε με διάφορους παραγωγούς κι άρχισε να σκηνοθετεί για την ελληνική τηλεόραση.

Σκηνοθέτησε πολλές σειρές όπως Εκείνος κι εκείνος, Τερέζα Βάρμα Δακόστα, Καπνισμένος ουρανός, Κίτρινος φάκελος, Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά, Η εκτέλεση, Πρόβα Νυφικού, Η αγάπη άργησε μια μέρα, Ο μεγάλος θυμός, Ύστερα ήρθαν οι μέλισσες (όπου είχε πρωταγωνιστήσει η Μαρινέλλα), Τα παιδιά της Νιόβης, Ματωμένα Χώματα, Οι μάγισσες της Σμύρνης.