Χάρισε ζωή με το θανάτό της η 27χρονη Διονυσία - Με ειδική πτήση από τον Άραξο η μεταφορά ζωτικών της οργανων

αποχαιρετούν το μονοχοπαιδι τους σημερα οι γονεις με το μεγαλειο ψυχής

Γέφυρα ζωής στήθηκε μεταξύ  του Κέντρου Μεταμόσχευσης του ΠΓΝΠ και του αντίστοιχου του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης για τη λήψη οργάνων μιας 27χρονη Διονυσία Γεωργοπούλου του Νικολάου,  από τον Πύργο, που κατέληξε μετά από εγκεφαλική αιμορραγία.

Οι γονείς της Διονυσίας μέσα από το δράμα τους, έδειξαν το μεγαλείο της ψυχής τους, καθώς αποφάσισαν να δώσουν ζωή σε τέσσερις  πάσχοντες συνανθρώπους, συναινώντας στη δωρεά ζωτικών οργάνων της κόρης τους.  

Πριν από περίπου ένα μήνα η νεαρή κοπέλα υπέστη σύμφωνα με πληροφορίες εγκεφαλικό επεισόδιο. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Πύργου όπου διαπιστώθηκε πως τελικά είχε υποστεί σοβαρή εγκεφαλική αιμορραγία και έχρηζε άμεσα νοσηλείας σε ΜΕΘ. Στο νοσοκομείο Αγρινίου βρέθηκε η πλησιέστερη μονάδα εντατικής θεραπείας όπου και μεταφέρθηκε. Δυστυχώς μέσα σε λίγες ημέρες οι γιατροί μέσα από τις εξετάσεις που πραγματοποίησαν ενημέρωσαν πως η κατάσταση για τη νεαρή κοπέλα ήταν μη αναστρέψιμη.

Τότε ήταν που οι γονείς με πόνο ψυχής για το παιδί τους που βρισκόταν σε έναν δρόμο δίχως γυρισμό, επέλεξαν να προσφέρουν τα ζωτικά της όργανα σε συνανθρώπους μας που τα είχαν ανάγκη.

Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων επιδόθηκε σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να βρεθούν συμβατοί λήπτες που θα γινόταν μεταμόσχευση στα όργανά της. Τις τελευταίες ημέρες και αφού εντοπίστηκαν οι λήπτες, οργανώθηκαν οι ιατρικές ομάδες που θα αναλάμβαναν την αφαίρεση των οργάνων από την κοπέλα και τη μεταφορά τους σε άλλα νοσοκομεία για τις μεταμοσχεύσεις.

Η ομάδα μεταμόσχευσης του ΠΓΝΠ και η αντίστοιχη του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν τις απαιτούμενες επεμβάσεις. Και η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε για μεταμόσχευση το ήπαρ και τους κερατοειδείς και οι δύο νεφροί πήγαν στον ΕΟΜ, για την αντιμετώπιση νεφροπαθών μέσω της εθνικής λίστας.

Όπως έγραψε ο tempo24.gr, με ειδική πτήση που «πέταξε» από το πολιτικό αεροδρόμιο του Αράξου Αχαΐας, μεταφέρθηκαν τα ζωτικά όργανα στα αντίστοιχα κέντρα μεταμοσχεύσεων.

Η άτυχη κοπέλα κηδεύεται σήμερα στις 3 μετά το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαμπετίου, όπου οι γονείς θα αποχαιρετίσουν το μοναχοπαίδι.

Διαβάστε επίσης