Γαλλία: Σοκ με το θράσος του Ντομινίκ Πελικό – «Τη βίασα στον αυτοκινητόδρομο – Ήταν φαντασίωσή μου»

Η παραδοχή του για την αποτρόπαια πράξη του

Στην υπόθεση που συγκλονίζει τη Γαλλία, αλλά και τη διεθνή κοινότητα, όπου ο 71χρονος Ντομινίκ Πελικό, πρώην σύζυγος της Ζιζέλ, δικάζεται -μαζί με άλλους 50 άνδρες- για τη σεξουαλική κακοποίησή της, η νέα κατάθεση του «Τέρατος της Αβινιόν» δίνει συνέχεια στις συνταρακτικές αποκαλύψεις που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας από την έναρξη της δίκης.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο Πελικό παραδέχθηκε ότι βίασε τη Ζιζέλ σε χώρο προσωρινής στάθμευσης σε αυτοκινητόδρομο, επειδή αυτό ήταν «φαντασίωσή» του.

Η παραδοχή του Πελικό για την αποτρόπαια πράξη του

Σε μια κυνική ομολογία ενώπιον του δικαστηρίου της Αβινιόν, ο Πελικό δήλωσε, χωρίς ντροπή, πως είχε βιάσει την πρώην σύζυγό του κατά την επιστροφή τους από διακοπές στο νησί Île de Ré, στη δυτική Γαλλία.

Ο δικηγόρος της Ζιζέλ, Στεφάν Μπαρμπονό, ανέφερε ότι ο Πελικό είχε οδηγήσει το αυτοκίνητό τους σε ένα πρατήριο καυσίμων ενός αυτοκινητόδρομου, με σκοπό να την «προσφέρει» σε οδηγούς φορτηγών, αλλά εκείνος υποστήριξε πως δεν υπήρχε κάποιος άλλος στο σημείο και ότι ήταν μόνος του.

«Ήταν μια φαντασίωσή μου», δήλωσε προκλητικά. «Σταμάτησα σε ένα σταθμό εξυπηρέτησης και τη βίασα. Κανείς δεν είδε, δεν ήταν σε κοινή θέα».

Οι καταθέσεις άλλων κατηγορουμένων

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους είναι και ο Αμπντελάλι Νταλάλ, 47 ετών, ο οποίος παραδέχτηκε ότι βίασε τη Ζιζέλ δύο φορές.

Ο Νταλάλ, που είχε υποστεί εγκεφαλικό μετά τις επιθέσεις το 2018, δήλωσε: «Μέχρι σήμερα, δεν ξέρω γιατί το έκανα». Ο Νταλάλ αποκάλυψε ότι ο Πελικό του είχε πει ότι δεν χρειάζεται να φορέσει προφυλακτικό, καθώς είχε «ναρκώσει τη γυναίκα του».

Ο Πελικό, από την πλευρά του, σχολίασε τις δηλώσεις του Νταλάλ, εκφράζοντας τη συμπάθειά του για την κατάστασή του και λέγοντας ότι «είναι ο πρώτος που λέει τα πράγματα όπως είναι».

Στην πρόσφατη ακρόαση ακούστηκε ακόμα μια μαρτυρία, από τον Κεντίν Ενεμπέρ, πρώην δεσμοφύλακα του Πελικό, που φρουρούσε το «Τέρας της Αβινιόν» όσο βρισκόταν υπό κράτηση, μετά τη σύλληψή του το 2020.

Ο Ενεμπέρ, αφού άφησε τη θέση του για να γίνει οδηγός ασθενοφόρου, κατέθεσε ότι είχε επισκεφτεί το σπίτι του Πελικό στο Μασάν τον Νοέμβριο του 2019 και γνώριζε το ιστορικό του. Όπως παραδέχτηκε, ήταν μέλος του ιστότοπου Coco.fr, όπου ο Πελικό γνώριζε άντρες και τους στρατολογούσε για να κακοποιήσουν τη Ζιζέλ, με σκοπό να πουλάει ναρκωτικά. «Δεν είμαι περήφανος για τον εαυτό μου», είπε χαρακτηριστικά.

Η αποκαλυπτική του μαρτυρία συγκλόνισε την αίθουσα του δικαστηρίου. Ο Ενεμπέρ ανέφερε πως, όταν είδε το όνομα του Πελικό να εμφανίζεται σε δικαστικά έγγραφα, στα οποία είχε πρόσβαση λόγω της τότε δουλειάς του, κατάλαβε ότι κάποια στιγμή η αστυνομία θα τον αναζητούσε. «Δεν έχω ησυχάσει πραγματικά από τότε» τόνισε.

Σε εκείνο το σημείο ο εισαγγελέας διέκοψε και ρώτησε τον Ενεμπέρ: «Δηλαδή ήσασταν ήρεμος όταν φύγατε από το σπίτι του Πελικό;»

Ο Ενεμπέρ, ο οποίος έχει παραδεχτεί ότι βίασε τη Ζιζέλ, απάντησε: «Όταν μπήκα στο αυτοκίνητό μου μετά, συνειδητοποίησα ότι είχα κάνει ένα μεγάλο λάθος και ήθελα απλώς να το σβήσω από τη μνήμη μου».

Η μάχη της Ζιζέλ για δικαιοσύνη

Η υπόθεση Πελικό, που έχει τραβήξει επάνω της το παγκόσμιο ενδιαφέρον, αναδεικνύει ένα τρομακτικό χρονικό κακοποίησης, καθώς ο Πελικό φέρεται να έβαζε υπνωτικά στα γεύματα της Ζιζέλ και να προσκαλούσε δεκάδες άντρες να τη βιάσουν, ενώ εκείνος βιντεοσκοπούσε τα περιστατικά.

Η Ζιζέλ Πελικό, με θάρρος, αρνήθηκε να διατηρήσει την ανωνυμία της και κατέθεσε εναντίον του πρώην συζύγου της και των άλλων κατηγορουμένων, επιδιώκοντας να δώσει φωνή σε όλα τα θύματα σεξουαλικών επιθέσεων.

 

ΠΗΓΗ

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ