ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το όπλο του Αχαιού πορτιέρη εκτός από την ληστεία στον Π. Καλλίτση είχε χρησιμοποιηθεί σε δύο ακόμη αιματηρά περιστατικά - Οι έρευνες της Αστυνομίας μετά την βαλλιστική εξέταση

Στη φωτογραφία αριστερά ο Π. Καλλίτσης και δεξιά ο 50χρονος

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ TEMPO24.NEWS 

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ Α. ΣΥΦΑΝΤΟΥ

Ο 50χρονος "πορτιέρης" που συνελήφθη στην Πάτρα από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών για κατοχή ροζ κοκαΐνης είναι σήμερα προφυλακισμένος. 

Ωστόσο το "πλούσιο" ποινικό παρελθόν του και η παραβατική συμπεριφορά του προέκυψε, όπως αποκάλυψε το tempo24.news, από την παραδοχή του πως με το όπλο που βρέθηκε στην κατοχή του είχε πυροβολήσει τον γνωστό κομμωτή Πάνο Καλλίτση το 2016 γεγονός που επιβεβαίωσε η βαλλιστική εξέταση που έγινε στη συνέχεια.

H απόπειρα ληστείας με τον σοβαρά τραυματισμό του κομμωτή των «επωνύμων» Πάνο Καλλίτση στις 31 Ιανουάριου του 2016, μετά από ενέδρα δύο ένοπλων δραστών στο γκαράζ του σπιτιού του, στο Λυκαβηττό, είχε σοκάρει το πανελλήνιο με τις Αρχές να συλλαμβάνουν τους δράστες και να καταδικάζονται σε πολυετείς καθείρξεις. Το άτομο που πυροβόλησε τρεις φορές -εξ επαφής- στο στήθος και στα πόδια τον γνωστό κομμωτή και τραυμάτισε ελαφρά την τότε σύζυγό του Ελενα Χριστοπούλου, ήταν ο 50χρονος σήμερα πρώην προρτιέρης νυχτερινού κλαμπ της Πάτρας, που συνελήφθη και προφυλακίστηκε.

Ο Πάνος Καλλίτσης

ΑΚΟΜΗ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ

Σήμερα το tempo24.news αποκαλύπτει πως από την ίδια εξέταση προκύπτει πως το όπλο είχε χρησιμοποιηθεί ακόμη δύο φορές σε περιοχές της Αττικής, γεγονός που ήδη έχει ανοίξει νέο προανακριτικό κύκλο για την εξιχνίαση των δύο "ορφανών" όπως φαίνεται υποθέσεων.

Η δύο υποθέσεις που σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του tempo24.news αφορούν σε πυροβολισμούς σε ένα κατάστημα και σε ένα σπίτι, ερευνώντα με προσοχή από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής με δύο ερωτήματα:

Αν δηλαδή την περίοδο που χρησιμοποιήθηκε το όπλο ήταν ήδη στην κατοχή του 50χρονου πορτιέρη, ή αν χρησιμοποιήθηκε σε περίοδο που το είχε άλλο πρόσωπο.

Οι πληροφορίες του tempo24.news αναφέρουν πως όταν χρησιμοποιήθηκε στις άλλες δύο επιθέσεις ο 50χρονος ήταν ήδη φυλακισμένος για άλλη υπόθεση ληστείας σε χρηματαποστολή των ΕΛΤΑ.

Άρα υπάρχουν δύο εκδοχές: Ή ευρισκόμενος στη φυλακή το είχε κάποιος συνεργός του, ή το προμηθεύτηκε στη συνέχεια δηλαδή ήταν ήδη "βρώμικο" όταν ήλθε στην κατοχή του.

"ΛΑΥΡΑΚΙ" ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ

Όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα, η σύλληψη του 50χρονου άνδρα από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πατρών ρίχνει (έμμεσα ή άμεσα) φως σε υποθέσεις που έχουν απασχολήσει τις Αστυνομικές Αρχές της Αττικής και ενδεχομένως στην πορεία να διαλευκάνει υποθέσεις και να οδηγήσει σε νέες συλλήψεις.

Υπενθυμίζεται πως ο 50χρονος συνελήφθη στην Πάτρα μετά από πώληση ναρκωτικών σε άλλον άνδρα και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα σπίτια του  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα πιστόλι κρότου λάμψεως με μια γεμιστήρα, 61 φυσίγγια, μια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (tazer), 16,7 γρ. κοκαΐνης, ένα γραμμάριο «ροζ κοκαΐνης», τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, μία μάσκα προσώπου από σιλικόνη, μία μάσκα προσώπου κάλυψης στόματος-μύτης, ένα ζευγάρι χειροπέδες και γάντια, διαρρηκτικά εργαλεία και μονωτική ταινία.

Στη φωτογραφία από τα κατασχεμένα αντικείμενα που βρέθηκαν στα σπίτια του 50χρονου, διακρίνεται το συγκεκριμένο όπλο

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ